2020-12-28
疫情嘅關係,所以夜晚冇得出去出邊食聖誕晚餐,咁唯有就去呢一度試一試佢哋嘅xmas brunch! 佢哋嘅食物真係令到你有驚喜,另外佢哋嘅服務係非常之好!佢哋嘅餐廳冇大大個餐廳名牌,基本上係靠住街號去搵呢間餐廳,你會發現佢係用緊另外一間酒吧名,所以你會覺得呢間餐廳非常之難搵同埋隱蔽!推開道門你需要經過佢哋嘅酒吧同埋廚房,先至會去到dinning area! 而每個area啊嘅裝修都別具心思,好適合你過嚟打卡同埋過嚟影相!佢哋都利用左唔少嘅花、布啊、同埋唔同嘅圖案,感覺到有印度嘅風情之外,亦都有西式嘅風味!而係食物方面,我就叫左Christmas Burch set!當中包括有頭盤、主菜同甜品,依個侍應都好好人送咗兩杯香檳俾我哋😍首先講講佢哋嘅頭盤,總共有六個小食,當中最令我印象深刻嘅,就係佢哋印度傳統嘅街頭小食- pani puri,真係好香脆,而且帶有少少辣!另外,主菜我就選擇左佢哋嘅雞肉同埋三文魚,配合埋佢哋自家製嘅yogurt,感覺到好清新,唔會好油膩,只可惜雞肉嘅口感比較實,唔算太滑!而咖喱都做得好出色,好香椰汁味,以其嘅香蔥薄餅真係好好食,個底好脆,而且佢加咗好蔥係入邊令到成個
pani puri
而咖喱都做得好出色,好香椰汁味,以其嘅香蔥薄餅真係好好食,個底好脆,而且佢加咗好蔥係入邊令到成個薄餅好香,用嚟配咖喱或者另外佢嘅angara Chili Paneer都好好食😋
最後仲有個甜品,成餐飯真係好滿足!
總括來講,呢間fusion嘅印度餐廳真係好有驚喜,無論裝修服務同埋舒適度都好高,好適合一班朋友過嚟聚餐又或者慶祝生日!