餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

🫶「雅·悠蔬食」位置近尖東。分店於荃新天地。餐廳裝潢舒適,以粉紫色為主題。牆身放滿了不同的油畫,同時亦播着多首動漫/經典的純音樂,令人感到很放鬆😎。(招牌)[前菜及餐湯](中湯)姬松茸佛手瓜蓮藕雪耳湯-藜麥沙律🥗雪耳湯的佛手瓜同蓮藕味都好出,整碗湯呈汁狀,非常濃味。味道剛好唔會偏鹹,亦感覺到佢冇味精,非常有住家湯feel。🍴黃金叉燒茄蛋飯 估唔到素食餐廳可以食呢啲咁邪惡嘅菜式。雖然係素肉,但係可以造到到質感好似真叉燒。加埋炒蛋個種蛋香味配飯一流。西檸菇菜飯菜飯味道係比較鹹香,本身一早調好味。西檸菇味道酸酸,甜甜好開胃。[飲品]🥤凍青檸百香果冰茶青檸加百香果兩樣同樣酸酸地飲品可以令人開胃。間唔中都想清腸胃食吓素食健康啲既就過去食啦~

(招牌)[前菜及餐湯]
(中湯)姬松茸佛手瓜蓮藕雪耳湯
-藜麥沙律🥗

🍴黃金叉燒茄蛋飯

西檸菇菜飯

[飲品]🥤
凍青檸百香果冰茶
青檸加百香果兩樣同樣酸酸地飲品可以令人開胃。

間唔中都想清腸胃食吓素食健康啲既就過去食啦~