2024-01-18 770 瀏覽
今日跟舊同事去葵芳,我比較少去,佢介紹左間韓式餐廳,見到玫瑰醬寬粉芝士鍋又非常好奇,夜晚涼涼地都係直接食野先。The Jang 冬日套餐非常豐富,圍爐氣氛很正,按自己既需要調教爐溫。海鮮魚糕湯麵兩串魚糕煙韌,魚味濃郁,海鮮有青口,大蝦,仲有蟹,加上仲有不少既蔬菜,湯頭很鮮甜。湯麵很有彈性,吸收曬海鮮既精華。三色煎餅有蕃薯,香蔥,泡菜口味,每款都有三件,我比較喜歡泡菜,辣辣地都唔錯,煎餅再配上爐邊芝士 ,拉絲效果很明顯,亦更添風味。炸雞各有4件,炸得酥脆,大件,雞肉嫩滑蜂蜜牛油初雪炸雞配魷魚絲,明白點解叫初雪,勁香牛油味,口感特別既冇甜辣炸雞配蜂蜜沙琪瑪,微辣香甜,沙琪瑪酥脆。玫瑰醬寬粉芝士鍋微辣帶甜既醬汁,拌勻芝士汁,增添香味,寬粉煙韌,營造出掛汁既效果。韓國草莓奶昔老公飲左成一杯半,真係好香甜又解喝,奶香又充滿草莓的香甜。

海鮮魚糕湯麵

三色煎餅

炸雞各有4件,炸得酥脆,大件,雞肉嫩滑

玫瑰醬寬粉芝士鍋

韓國草莓奶昔
老公飲左成一杯半,真係好香甜又解喝,奶香又充滿草莓的香甜。