5天前 0 瀏覽
小妹今日同豬去咗位於奧運站商場內既「貴緣小鍋米線🍜」係炮台山和富中心就食過啦~但呢間真係未食過🤩 呢間米線🍜餐廳🍴主打正宗雲南風味既米線,而且佢地用既湯底係每日新鮮熬製,仲講到明係無添加味精及多款湯底選擇,相信總有款一定岩心水😚正宗雲南風味米線🐖🐂🥠🍜剛才講到湯底多款選擇,當中有招牌酸辣湯、秘製麻辣湯、特濃新鮮蕃茄湯及青花椒麻濃湯🍲等…最特別係有四款湯底濃度可以選擇3分濃(淡啲)、5分濃(正常)、7分濃(加濃半級)及10分濃(加濃1級)🌝 小妹擇咗豬骨鮮濃湯🍲味道👅好鮮甜😆配料方面,芽菜亦不少😝 配菜方面,小妹擇咗甜酸齋及肥牛~呢間酸甜齋係另上,而且食落口係凍既,味道酸酸甜甜,而且份量不少,每嚿都幾厚身😌 肥牛份量好多,不錯😌酒煮醉香鮮雞豬軟骨湯米線🐓🐖🥟🍜呢款米線🍜既湯底好香,當中仲有杞子😍 及醉雞味,非常香濃,醉雞份量亦不少,每嚿都好嫩滑☺️配料上擇咗豬軟骨,兩嚿豬軟骨非常大嚿,肉質軟腍,好入味👍🏻魚皮餃亦有兩粒,皮厚大粒~娃娃菜🥬呢碟娃娃菜有3嚿,每嚿以切開一半,以價錢來講幾經濟實惠~皮蛋豆腐🍲滑溜既豆腐加上皮蛋碎及蒜泥唔太辣,好味😋黑芝麻豆漿支裝🥤小妹好少見餐廳有呢款飲品🥤感覺幾

正宗雲南風味米線🐖🐂🥠🍜

酒煮醉香鮮雞豬軟骨湯米線🐓🐖🥟🍜

娃娃菜🥬
呢碟娃娃菜有3嚿,每嚿以切開一半,以價錢來講幾經濟實惠~

皮蛋豆腐🍲
滑溜既豆腐加上皮蛋碎及蒜泥唔太辣,好味😋

黑芝麻豆漿支裝🥤
小妹好少見餐廳有呢款飲品🥤感覺幾健康😆

Thai全新正宗泰式奶茶支裝
同樣少見的產品,唔係太甜,幾好飲😎

呢間餐廳🍴係商場內,環境格局好新,坐得寬敞舒適🥰