2024-10-13
人均消費:$200推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️近排睇咗先知 原來麻辣風雲改咗做風雲排檔 除咗本身幾好食既酸菜魚🐟 竟然連大排檔嘢都撈埋 就同屋企人上去試吓佢咩料先🤣1)避風塘鮮魷🦑 $118見到賣相非常吸引😍,表面鋪滿咗炸蒜,好有避風塘嘅感覺。鮮魷好新鮮,非常之爽脆。每一啖可以將炸蒜連埋鮮魷一齊食,鹹鹹香香,而且帶少少辣,非常之好食。😋2)黃金蝦仁炒飯🍚🦐 $88聽到黃金就知係落咗鹹蛋黃嚟炒😝,成個飯炒到金黃色咁,每粒飯都粒粒分明,夠晒乾爽。蝦嘅份量絕對唔少,而且size都幾大隻。鹹蛋黃同飯好夾,我本身都好鍾意食鹹蛋黃,呢個炒飯✅✅✅3)香辣雞煲🐔$88因為屋企人唔食得辣,所以專登嗌咗小辣🥵。雞煲嘅賣相好正。雞件大大件,食落唔會好鞋同韌,少少麻麻辣辣咁,令我會keep住想食落去^_^4)蔥爆羊肉🐑 $88呢個餸估唔到咁出色,羊肉嘅份量好多,同京蔥一齊爆炒,令到成個餸好惹味。蔥同埋羊肉都吸晒啲醬汁,攞嚟送飯簡直一流!😋5)炸饅頭🍞成件事好有儀式感,成架船咁上菜,底下有乾冰🧊噴晒啲煙出嚟,好有玩味~😆 炸饅頭做到外脆內軟,隔離有煉奶可以俾你點,最好食就係成個饅頭點滿晒煉奶,嗰種味道真係超jeng!
推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
1)避風塘鮮魷🦑 $118
2)黃金蝦仁炒飯🍚🦐 $88
3)香辣雞煲🐔$88
4)蔥爆羊肉🐑 $88
5)炸饅頭🍞
成件事好有儀式感,成架船咁上菜,底下有乾冰🧊噴晒啲煙出嚟,好有玩味~😆 炸饅頭做到外脆內軟,隔離有煉奶可以俾你點,最好食就係成個饅頭點滿晒煉奶,嗰種味道真係超jeng!!!!😚
我同屋企人都好滿意,估唔到轉咗型之後都仲咁jeng!😍
有機會一定再嚟試吓。
#foodiehk #foodie #風雲排檔 #旺角 #旺角美食 #旺角友 #香港 #香港美食 #boyyyfoodie