2024-09-23 106 瀏覽
前日同朋友一齊去咗尖沙咀嘅日式餐廳食燒肉。我哋覺得 Tasting menu唔錯,就點嚟試吓。光係前菜就有三款,每一樣都非常開胃,食得非常爽!和牛他他配法國包非常好食,和牛好鮮甜,食落去好滑嫩,配埋法國面包一齊食,真係絕配!仲有非常正宗嘅韓國煎餅。煎餅外皮酥脆,內餡鮮甜,有住非常豐富嘅味道!仲有爽口嘅沙律,非常新鮮,清甜嘅味道喺口中散開,真係太爽啦!燒肉都有好多,兩款嘅薄切和牛,壽喜燒嘅牛板腱油脂分佈均勻,滑滑香香嘅,配埋蛋更加滑順,真係好好味啊!仲有放咗鹽蔥汁嘅牛舌芯有住獨特嘅風味,咸香咸香嘅,令人食到停唔落嚟!仲有上牛排肉嘅牛肉香氣非常濃郁,甜甜地,非常深得我心!仲有五花肉,肥瘦適中,非常肥美,仲好鮮甜,令人流口水!同時仲有海鮮,海老同帆立貝,非常鮮美多汁,仲好彈牙,一個字,絕!甜品係黑糖珍珠雪糕,唔會太甜,食住非常解膩,仲有Q彈嘅珍珠作為搭配,整體嘅口感非常多層次!我哋仲揀咗盛岡冷麵,整碗面晶瑩剔透,湯頭非常爽口,加埋其他嘅配料,味道更加濃郁好味!仲有酒-天,好清香好飲,唔黏膩,同燒肉一齊享用,簡直係人間美味!我同朋友對今次嘅燒肉體驗非常滿意,下次仲要再嚟!
前日同朋友一齊去咗尖沙咀嘅日式餐廳[和宴]食燒肉。我哋覺得 Tasting menu唔錯,就點嚟試吓。

我同朋友對今次嘅燒肉體驗非常滿意,下次仲要再嚟!