2023-07-26
两位超愛榴槤的靚媽決定拋夫棄子去食榴槤自助餐,我哋期待以久未夠12點已經到Hotel Icon等,一放低袋第一時間就係攞榴槤肉食,超正!自助餐係open rice訂購$428已包加一,食物種類都足夠,環境舒服,lunch buffet 都有片皮鴨食都算唔錯,但塊皮我覺得厚咗啲,食完會有啲飽。另外海鮮有長腳蟹,凍蝦,小龍蝦等。。。泰式有冬陰公湯同粉,印度款式也有幾款咖喱同脆餅,但脆餅就麻麻,因為淋咗同太厚。日式有壽司同魚生,另外仲有沙律同其他熟食。至於飲品好好,有菊花茶,石斛竹䉀水,橙汁,咖啡有凍有熱,仲有好幾款咖啡選擇,檸茶檸水都有。甜品方便榴槤係主角,榴槤雪糕,榴槤醬,榴槤撻,榴槤芝士蛋糕,榴槤布丁都好好味。榴槤糯米糍就唔好味,太甜又黏口。除咗榴槤甜品,仲有Godiva雪糕同Häagen-Dazs 雪糕,其實食甜品都食飽。整體嚟講鍾意食榴槤嘅一定要去試下,但千其唔好食日食呀,因為好燥呀!