2011-09-27 969 瀏覽
星期日和女朋友去行街。行到累就食下野。女朋友話下午茶時間元氣有下午茶餐,所以又俾佢帶去吃日本野。我唔太食得生肉,同佢一齊算係食多左好多凍食,因為佢鍾意食日本菜、雪糕等等。叫左兩份”午後自選三食”。仲加叫其他壽司,真係叫左好多,雖然最後食晒。佢食壽司,我食熟食。玉子壽司幾好,甜甜地。日式炖蛋好熱,蛋好滑。烏冬無麥味,加左醬油好味好多。加$9叫了加州手卷,幾好味,有我鍾意嘅蟹柳。食左咁多好飽。其實一個女仔食唔到咁多件壽司(約十幾廿件~!!)。原來佢特登叫的,想我幫佢食埋d壽司…最後我食左辣味三文魚軍艦,燒三文魚壽司,牛油果軟蟹卷,蟹子軍艦。第三次食蟹子,雖然唔太鐘意,但已接受到。環境唔錯,好乾淨。下午茶時間好適合傾計慢慢食。(最好唔好叫我食刺身)走時,我問女朋友點解成日同我食元氣,佢話元氣個樣似我。@@! 哈,雖然我鍾意食飯多d,但見到佢咁鍾意日本菜,次次食完壽司都好開心。
星期日和女朋友去行街。行到累就食下野。
女朋友話下午茶時間元氣有下午茶餐,所以又俾佢帶去吃日本野。
加$9叫了加州手卷,幾好味,有我鍾意嘅蟹柳。食左咁多好飽。
第三次食蟹子,雖然唔太鐘意,但已接受到。