2013-09-06 2597 瀏覽
懶煮飯的我一到星期日就要煩食乜,通常諗唔到的話元氣一定係我的最佳選擇;因為佢四圍都有分店,去到邊區都可以食,為一唔好的就係好多人,等位等好耐。今日我就來咗沙田的分店到,我見到門口大排長龍我即刻轉買外賣。由於沙田好多人,呢間分店就成日轉地方,我都找咗好耐先找到間舖係邊。佢的外賣都唔錯好貼心,因為佢地會將唔同的款式的壽司分開擺,唔會搞到啲汁撈到一齊。我最鍾意食佢的海膽墨魚軍艦同芥辣八爪魚軍艦,因為佢地的料好足之餘個味道仲唔錯添。今次我仲試咗吉列炸蠔,佢外脆內軟,隻蠔的水份一啲都無流失,正。咁我緊係唔會錯過佢地推出的新壽司啦,今次有洋風的鰹魚壽司同螺片壽司,鰹魚壽司好似有燒熟兩邊,魚味好濃好鮮,而螺片壽司就好鮮味,唔似阿媽平時煲湯果種。仲有一個係必食的,佢地推出咗咁耐我就食足咁耐的他他牛,唔好以為生的牛肉唔好食,佢地的他他牛個邊係熟熟地,但係入面又唔會好似5成熟的牛排咁有血出,呢個先係難道,唔係到到都食到。哈哈,雖然今日係買外賣,但都算係大滿足的一餐,下次諗唔到食乜,佢都一定會係我的首選。

海膽墨魚,芥辣八爪魚
吉列炸蠔
我的首選。
2013-09-01
20 分鐘 (外賣自取)
海膽墨魚,芥辣八爪魚
吉列炸蠔
2011-09-27 969 瀏覽
星期日和女朋友去行街。行到累就食下野。女朋友話下午茶時間元氣有下午茶餐,所以又俾佢帶去吃日本野。我唔太食得生肉,同佢一齊算係食多左好多凍食,因為佢鍾意食日本菜、雪糕等等。叫左兩份”午後自選三食”。仲加叫其他壽司,真係叫左好多,雖然最後食晒。佢食壽司,我食熟食。玉子壽司幾好,甜甜地。日式炖蛋好熱,蛋好滑。烏冬無麥味,加左醬油好味好多。加$9叫了加州手卷,幾好味,有我鍾意嘅蟹柳。食左咁多好飽。其實一個女仔食唔到咁多件壽司(約十幾廿件~!!)。原來佢特登叫的,想我幫佢食埋d壽司…最後我食左辣味三文魚軍艦,燒三文魚壽司,牛油果軟蟹卷,蟹子軍艦。第三次食蟹子,雖然唔太鐘意,但已接受到。環境唔錯,好乾淨。下午茶時間好適合傾計慢慢食。(最好唔好叫我食刺身)走時,我問女朋友點解成日同我食元氣,佢話元氣個樣似我。@@! 哈,雖然我鍾意食飯多d,但見到佢咁鍾意日本菜,次次食完壽司都好開心。
星期日和女朋友去行街。行到累就食下野。
女朋友話下午茶時間元氣有下午茶餐,所以又俾佢帶去吃日本野。
加$9叫了加州手卷,幾好味,有我鍾意嘅蟹柳。食左咁多好飽。
第三次食蟹子,雖然唔太鐘意,但已接受到。
2011-02-14 499 瀏覽
情人節正值流感高峰期,不幸中招了。決定買元氣外賣,在家中渡過這節日。壽司是老公買回來的,他 6:15去到落單,等了好久壽司還沒出來。反而比他更遲落單的,卻比他快。結果等了半個鐘,才拿到食物。之前已多次光顧元氣,覺得它質素比較穩定,但以往都是堂食,外賣是第一次。自己買外賣當然沒坐在迴轉吧枱般爽,但也可安坐家中邊吃邊看電視。此外,店方也很細心地提供膠豉油碟(請參照芝士鰻魚卷之圖片),不會像平時買超市壽司般不知所措。食物總體上是不錯的,但無論氣氛,感覺還是新鮮度,都是在迴轉吧枱吃比較好!

每次都吃的三文魚三兄弟
三兄弟中的燒三文魚最好吃
不能錯過的吉列蠔壽司
花之戀的三文魚冇乜味的,失望
芝士鰻魚卷,(只有)很香濃芝士味,芝士迷最愛
外賣的關係,軟殼蟹林了,新鮮食好好多
30 分鐘 (外賣自取)
三兄弟中的燒三文魚最好吃
每次都吃的三文魚三兄弟
不能錯過的吉列蠔壽司
芝士鰻魚卷,(只有)很香濃芝士味,芝士迷最愛
外賣的關係,軟殼蟹林了,新鮮食好好多
2010-12-25 340 瀏覽
元氣的好處是分店多,水準夠穩定,所以向來不乏食客。而此店位處人流極旺的新城市廣場,光顧當日又適逢是星期五+平安夜,我和友人等了逾個半小時才得以入內。部分壽司三文魚壽司($13):價錢加了4元! 賣相很好,三文魚的色澤和紋理都很漂亮。北寄貝沙津軍艦:沙津醬混有wasabi,入口非常refreshing。小柱軍艦:只嚐到沙津醬的味道,小柱的味道不明顯,下次不會encore。特大帆立貝壽司:驚喜之作!帆立貝肥美鮮甜,不比板前/板長的遜色。甜品泡芙:兩位友人都曾盛讚元氣的泡芙,所以這早已被納入此行的必食之選。   因為泡芙是早已做好並冷藏的,所以外層當然不脆,但內裏的cream確實美味(雖仍不及bread papa的絕)。   可以encore,但還是會prefer吃泡芙專家的泡芙~芝士蛋糕:某友人曾向我極力推薦此蛋糕,愛好cheesecake的我,豈可不試?     底部似乎是一般的蛋糕,不是鬆脆的餅底,但cheesecake的重點還是在其cheese吧?     cheese的質感不是一般很smooth的那種,感覺到細微的塊狀物,有如凝固了的乳酪;     雖然未必正宗,但個人對此是不抗拒
元氣的好處是分店多,水準夠穩定,所以向來不乏食客。

部分壽司
三文魚壽司($13):價錢加了4元!
賣相很好,三文魚的色澤和紋理都很漂亮。

甜品
   可以encore,但還是會prefer吃泡芙專家的泡芙~

1碟3件的泡芙 ($9)

雖然未必正宗,但個人對此是不抗拒的。
     cheese的味道很rich很濃郁,很重奶味,酸甜度也很夠,鹹度也適中。
     質感和餅底與預期有出入,但味道相當的平衡討好。只售$13,相信下次光顧元氣也沒有不再叫此道的理由。

芝士蛋糕 ($13)

結論:食物水準果然夠穩定,部分出品有驚喜。
   但此分店人氣太旺,建議大家最好避開繁忙時間,不然就要做好長等的心理準備了。
2010-12-24
1碟3件的泡芙 ($9)
芝士蛋糕 ($13)
  • 特大帆立貝壽司
  • 芝士蛋糕
2010-12-17 254 瀏覽
剛完成一份頗費工夫的工作,就跟朋友去食壽司當慶祝終於完工。沙田的壽司店也算不少,因為峰壽司不久前才吃過,所以今次幫襯久違了的元氣。沙田元氣的人氣頗盛,在四時多仍有不少人在等位,我們大約等了十分鐘才有位,在埋單離開,亦即約五時半時,已是人山人海。來元氣,不得不吃九元一碟的特選壽司,而今日的主打,也是「大滿足極上之選」的幾位主角。赤海蝦:赤海蝦的特點是厚肉,肉身彈牙,味道鮮甜,元氣的赤海蝦鮮味十足,放入口可以慢慢咀嚼,慢慢感受那份來自海洋的鮮甜。特大螺片:味道稍遜,尚算鮮甜,不過主要食是其口感,相當爽口。松葉蟹軍艦:必食之選。雖然蟹肉不算很多,但蟹味相當濃。甜蝦軍艦:可以不再試,因為來自同一樣材料的甜蝦壽司好食得多。以甜蝦做軍艦卷其實是多餘的,甜蝦壽司本來就好食,多了紫菜,搶了蝦的鮮味。燒牛肋骨:本來以為這種壽司會不太好吃,或者應該說牛肉跟壽司飯未必能配合,但吃完後完全推翻本來的想法。首先牛肋骨肉質相當軟,而且充滿牛味,是下回必食之選。說完「大滿足極上之選」,也要說說其他壽司。「秋之味覺」大赤貝:赤貝不算十分大件,但相當厚肉,而且充滿肉汁,28元兩件,一件是肉身,一件是以裙帶做的軍艦卷,價
赤海蝦

特大螺片

松葉蟹軍艦:必食之選。雖然蟹肉不算很多,但蟹味相當濃。
松葉蟹軍艦

左:甜蝦軍艦

燒牛肋骨

說完「大滿足極上之選」,也要說說其他壽司
「秋之味覺」大赤貝:赤貝不算十分大件,但相當厚肉,而且充滿肉汁,28元兩件,一件是肉身,一件是以裙帶做的軍艦卷,價錢只可說合理但味道相當不俗。
赤貝

帶子:比較失色。雖然份量不少,但味道卻不夠鮮甜,有點失望。
帶子

八爪魚:一貫水準,中規中矩,可吃可不吃。
八爪魚

玉子:又是必食之選。甜甜的煎蛋,而且相當有彈性,好味。
玉子

甜蝦:甜蝦壽司的蝦不算大隻,但以舖了三隻在壽司飯上,看來來好像很足料。味道當然相當不俗,蝦肉彈牙又鮮甜(但不比赤海蝦彈牙),亦是再食之選。
甜蝦壽司

三文魚:我沒有吃,只是友人說相當肥美。
三文魚

埋單$180,一人一足$100,但也相當飽肚。元氣沙田店是風評較好的一間店,也幫襯過別的分店,有的比較遜色,而沙田這一家,吃過幾次都保持水準,侍應反應都快,只是因為我們坐的是order枱,要等得較久才有得吃,可能大多吧。

2010-12-12
松葉蟹軍艦
燒牛肋骨
甜蝦壽司
赤海蝦
赤貝
2010-11-24 43 瀏覽
3:00p.m左右去到 係門口等左一陣都已經可以入座佢比我地坐左轉轉 木台 ,d位都唔算太狹窄,個男服務生仲拉開埋張chair比我地,好有禮貌眼見到佢轉轉d野都有d放左好耐下,開始軟身=.=" 都係落order算~睇完menu就即刻落order~~ 落完order就整番杯綠茶嘆住等~d壽司都好快黎! 開飯lu~~必食灸燒特大帆立貝($26) .. 好鮮甜,冇腥味,燒得岩岩好,半熔狀態.帆立貝又大粒,食完舊飯都未食哂粒貝! (略遜係面頭沙侓醤多左小小)長鰭吞拿魚($9/1體) .. 一黎個陣唔知咩黎..同張圖2回事~ 但一食落好鮮甜! 種甜係慢慢滲出利 野不可貌相..哈左口魚裙邊($9/1體) .. 好長~~~比一壽司ge仲好味,仲彈牙,好鬼甜!!! 食左一件忍唔住再叫!!墨魚($9) .. 好正,好彈牙.赤貝($16) .. 一般,第2舊有腥味,簿左d同埋有"渣"..軟殼蟹手卷($18) .. 不嬲都好有保證!! 脆卜卜ge紫菜同蟹,咬落有汁,但唔係腥水,正!!Ps: 有d飯都暖暖地..都ok ge order左十多樣都miss左1-2張單,同埋佢地落單都係一張紙一種..有d減低效率
3:00p.m左右去到 係門口等左一陣都已經可以入座

睇完menu就即刻落order~~
必食

(略遜係面頭沙侓醤多左小小)
野不可貌相..哈
墨魚($9) .. 好正,好彈牙.

Ps: 有d飯都暖暖地..都ok ge

同友人加埋(連加一)都係.$150..唔可以話抵食..但係幾好食

遺憾今次冇影相..下次一定會再去@@!
2010-11-24
  • 灸燒特大帆立貝
  • 左口魚裙邊
  • 軟殼蟹手卷
2010-10-27 46 瀏覽
唔知點解, 針針釜廾針真係好鍾意食元氣, 一星期總會黎幾次, 今次揀左一個天陰陰又未落得出雨嘅晏晝. 果然order有order嘅好處呀, 先講帶子壽司, 帶子好肥美呀, 厚肉之餘仲好鮮味. 燒凡立貝真係一流,次次我都會叫,辡味三文魚壽司都係極正,, , 炸蝦卷真係即炸架, 又熱又好味, 連d飯都暖笠笠. 海膽壽司就梗係好啦, 海膽都幾夠份量, 唔會得果少少. 嘻嘻, 忍唔住即刻order多碟添. 見右邊果兩位小姐 order嘅軟殼蟹手卷好靚喎, 所以又叫左黎試. 雖則要等, 不過真係好好味, 加左沙律醬一絕. 之後仲叫左鰻魚, 赤貝, 油甘魚同甜蝦. 味道就以甜蝦嘅最好. 最後就以綠茶雪糕作結, 滿足.

最後就以綠茶雪糕作結, 滿足.

2010-06-08
  • 燒凡立貝
  • 辡味三文魚
2010-09-22 33 瀏覽
今晚同媽咪同細佬入左沙田行街食飯 本身想食其他野 不過度度太太太太太太多人就排元氣 等左好耐呀都..........都八個幾字先入到......海鹽左口魚裙邊 x 2 次次沙田都有兩片 / 一片大既!!! 正 !! 筋子 x 1 呢個店最多筋子 有次食 因為真係好少叫佢同我換 個super勁醒!! 知咩事 同我換左!!灸燒特大凡立貝 x 3 夠汁又夠膿!!!!!! 灸燒三文魚 x 2 掂 ~!! 夠汁又夠膿!!!!!! 炸蝦卷 x 1 上來時重熱架!! 茶碗蒸 x 2 同平時一樣啦~三文魚 x 4 同平時一樣啦~一般啦三文魚三味 x 2 同平時一樣啦~一般啦軍艦三味 x 2 因為碟紫菜是淋的.....問左佢換碟即整!!!!!!!!!!!因為細佬有會員卡有9折!! 正!!!果然間間元氣個然係有分別!! 總結一句...都係沙田元氣最正!!
今晚同媽咪同細佬入左沙田行街食飯
本身想食其他野 不過度度太太太太太太多人

灸燒特大凡立貝 x 3 夠汁又夠膿!!!!!!

灸燒三文魚 x 2 掂 ~!! 夠汁又夠膿!!!!!!

炸蝦卷 x 1 上來時重熱架!!

茶碗蒸 x 2 同平時一樣啦~
三文魚 x 4 同平時一樣啦~一般啦
三文魚三味 x 2 同平時一樣啦~一般啦

因為細佬有會員卡有9折!! 正!!!

2010-09-13
  • 灸燒特大凡立貝
  • 茶碗蒸
  • 軍艦三味
  • 海鹽左口魚裙邊
  • 筋子
2010-09-18 35 瀏覽
去親元氣都一定多人,今日仲誇張,拎飛個時拎177,而個時只係叫到56。要等成100個位,....但,我諗好多人都係拎完就算;而我打算走個時,甘岩佢又狂嗌no.等等下,25分鐘都好快到既。食評:嗌左好多野....好掛住佢既特大帆立貝啊 正--好好味,好有口感!!豬扒手卷-ok面鼓湯-ok--->不過就覺得好似飲緊沖劑。筋子--好唔店: 除左第一次食覺得好食之外, 之後搵極都搵唔返"第一次"既味道。筋子已經無甘大粒la,瘦得可憐,而且,我一次叩過叫兩件,佢就一"pat"野甘上係兩舊飯度, =,="燒牛柳---無咩特別,略嫌佢整得過熟,無咩口感。牛油果軟穀蟹---不過不失............今次去食元氣,最主要都係不嬲都幾like 元氣,而且係因為之前食個d 都幾好食而再次光顧。可能間間都唔同,或者水準都別la! 食都係要去去開個間食, 個人就幾喜歡德福分店,下次要為德福寫食評,讚一讚下先。希望沙田呢間可以改善下la! 特大炙燒帆立貝我叫左兩次,第一次非常之好味,第二次就略嫌燒得求其,得一成熟,個人喜歡佢有三四成熟。
等等下,25分鐘都好快到既。
食評:
嗌左好多野....好掛住佢既特大帆立貝啊
正--好好味,好有口感!!
豬扒手卷-ok
面鼓湯-ok--->不過就覺得好似飲緊沖劑。
燒牛柳---無咩特別,略嫌佢整得過熟,無咩口感。
牛油果軟穀蟹---不過不失............
希望沙田呢間可以改善下la!

特大炙燒帆立貝-我既最愛
差唔多飲晒先記得影相
2010-09-18
特大炙燒帆立貝-我既最愛
差唔多飲晒先記得影相
  • 特大炙燒帆立貝
2010-09-06 38 瀏覽
今次係第一次去食...大至上味道好ok 但等位等左大半個鍾..總括來講今餐吃得好滿足.......... 三文鱼三食.........三種味道都好好食,又好肥美和鮮甜..尤其係燒呢件特別好味...........$30 三件超低食 .特大帆立貝..........好大件!真的好大..抵食 .炸蝦卷........好脆.........好味到要吃兩碟...... .玉子壽司.....蛋好滑...一碟兩件..$9 抵食 .黑糖腐皮...味淡 元氣卷....好味 .蟹柳細卷...冇咩味 .湯鸟冬麵..超普通........似屋企呀媽煮果d 炸豬扒手卷...正連叫3條...豬扒勁脆...超好味!! 朱古力蛋糕....好滑...正 還有其他幾款壽司味道都好好,蝦,,,,,魚子,,,,,,,等等

特大帆立貝..........好大件!真的好大..抵食

.玉子壽司.....蛋好滑...一碟兩件..$9 抵食

.黑糖腐皮...味淡

元氣卷....好味

.蟹柳細卷...冇咩味

.湯鸟冬麵..超普通........似屋企呀媽煮果d

炸豬扒手卷...正連叫3條...豬扒勁脆...超好味!!

朱古力蛋糕....好滑...正

三文魚三食..30元
好普通既鸟冬.....
好滑......
差...太淡味
d蝦超脆,,,,,,,好正
紫菜同豬扒一樣脆卜卜
2010-09-05
三文魚三食..30元
好滑......
d蝦超脆,,,,,,,好正
紫菜同豬扒一樣脆卜卜
  • 炸豬扒手卷
2010-08-17 41 瀏覽
唔知點解星期四都要等咁耐,星期六真係唔洗食咩= =不過我好鐘意佢呢個$9系列靚料壽司,雖則價錢其實無平過,只不過可以試多幾款野,但今次佢算係推出左幾多款新野~1. 最好食: $9 赤海蝦壽司甜得黎, 又爽口但最重要亦有"糊"既感覺, 因為蝦既新鮮度係要用"糊"既程度黎分別,2. 最好食$9 長鰭吞拿魚壽司入口即溶同甘香~3. $9 油甘魚壽司亦唔錯, 都算肥美甘香,值得一試4, $9 特大帆立貝壽司, 我覺得唔算太特大, 但都算叫肉厚(但講特大, 當然唔及一壽司)5. $9 劍魚腩壽司亦值得一讚,因為很少地方既劍魚腩係好食既,劍魚腩係要一咬入口有很多"汁"既, 而且亦有一種魚香,本人覺得呢度既劍魚腩算係唔錯6. 三文魚三食既燒三文魚最好食, 由於我覺得呢度既三文魚壽司個樣唔係好吸引,所以我無食7. 波士頓卷裏面有芝士同好似係吞拿魚, 上面鋪d紫菜,我覺得都幾得意, 雖然唔係真係話好好食總括我之前係好唔鐘意食元氣既,但今次令我有改觀食得滿足
唔知點解星期四都要等咁耐,
星期六真係唔洗食咩= =
不過我好鐘意佢呢個$9系列靚料壽司,
雖則價錢其實無平過,
只不過可以試多幾款野,
但今次佢算係推出左幾多款新野~
因為蝦既新鮮度係要用"糊"既程度黎分別,
2. 最好食$9 長鰭吞拿魚壽司入口即溶同甘香~
3. $9 油甘魚壽司亦唔錯, 都算肥美甘香,值得一試
(但講特大, 當然唔及一壽司)
5. $9 劍魚腩壽司亦值得一讚,
因為很少地方既劍魚腩係好食既,
劍魚腩係要一咬入口有很多"汁"既, 而且亦有一種魚香,
本人覺得呢度既劍魚腩算係唔錯
6. 三文魚三食既燒三文魚最好食,
由於我覺得呢度既三文魚壽司個樣唔係好吸引,
所以我無食
7. 波士頓卷裏面有芝士同好似係吞拿魚, 上面鋪d紫菜,
我覺得都幾得意, 雖然唔係真係話好好食

總括我之前係好唔鐘意食元氣既,
但今次令我有改觀

食得滿足

2010-08-12
  • 赤海蝦壽司
  • 長鰭吞拿魚壽司
2010-08-02 34 瀏覽
I have been to many Genki outlets in Hong Kong and have been impressed with the consistently high standard of food and service. The Shatin branch, however, left a lot to be desired .Waiting for a table is a common occurrence in H.K. and almost a neccessity at the New Town Plaza, but waiting 15 minutes for tables to be cleared is not acceptable .The salmon was not fresh (a staple dish for Sushi lovers) and remained unedible even after the waiter brought another dish . The soft shell crab hand-rol

. The soft shell crab hand-rolls were cold and extremely greasy
. The rest of the food was o.k. but still not up to par.

Service was atrocious. The waiter only poured us more hot water after chasing him repeatedly and black faces were abound.

The worst Genki outlet I have been to sums it up!!!!!!!
2009-07-28
  • None
2010-07-09 21 瀏覽
上文提及我同爸爸去左元氣出面間甜品店邊食邊等位, 所以等既時間就覺得唔長, 我諗有20分鐘掛a_a等左咁耐位梗係炸炸林向迴轉帶上面既壽司招手哈哈, 都係鍾意坐迴轉台, 近廚得食呀冇黎元氣好耐, 今次黎發覺多左好多款式, 太好了!爸爸立即取下一碟吞拿魚壽司, 雖然我唔係咁鍾意吞拿魚果陣腥澀味, 但係呢個新鮮得黎果陣味冇咁強勁, 唔錯唔錯跟住就係我最鍾意既炸蝦卷! 雖然係迴轉轉左唔知幾多輪但係都仲係keep住熱, 炸蝦外脆內爽, 香口而不油, 賣相亦好靚, d飯唔會卷到散收收, 唔駛多加調味料已經好好味!我拎左碟三文魚壽司, 始終我鍾意三文魚多過吞拿魚, 三文魚已經滿足到我! 佢既脂肪分佈均勻, 望落色澤都好靚, 夠新鮮呀, 不過唔算甘香同埋好鮮甜, 一般啦.見到menu有呢期既promotion, 於是落order叫左象拔蚌壽司, 帆立貝壽司, 酒煮帆立貝壽司, 赤海蝦壽司. 先食象拔蚌壽司, 唔算好甜但係超級爽口!!! 赤海蝦壽司冇象拔蚌咁爽但係甘甜, 新鮮海蝦好大隻 帆立貝壽司就係三隻中最甘甜, 亦係最林既, 啖啖肉呀真係好幸福 反而酒煮帆立貝壽司就失色啦, 又冇酒味又冇左生帆立貝果

冇黎元氣好耐, 今次黎發覺多左好多款式, 太好了!

反而酒煮帆立貝壽司就失色啦, 又冇酒味又冇左生帆立貝果種超級甘甜+林滑口感.

之後再係迴轉帶拎左個藍鰭吞拿魚壽司, 佢個樣好似d豬肝呀有d核突-_- 有別於一般吞拿魚, 由於佢脂肪比例高, 一擺入口真係入口即溶
完全唔駛咬, 厲害!!! 吞拿魚油甘香, 都幾鮮甜, 吞拿魚果然都係有分高低

我再係迴轉帶拎多個鰻魚壽司, 佢汁另上, 避免鰻魚係迴轉帶仲轉緊既時候已經索哂d汁搞到一pad野咁, 貼心
鰻魚個外表好似燒得焦左d, 不過食落去又冇硬焦仲好滑, 照燒汁同鰻魚配合得宜, 唯一唔好既係唔夠熱啦.
最後貪新鮮拎左碟鰹魚壽司, 個樣紅到有d似牛肉, 點知食落去超腥
除左腥都仲係腥! 就算有魚上既薑蓉送住都仲係好腥
最後果碟ruin左我成個口既好味-_-..
2010-07-01
  • 帆立貝壽司
  • 赤海蝦壽司
  • 象拔蚌壽司
  • 藍鰭吞拿魚壽司
2010-06-21 27 瀏覽
海鹽左口魚:每次都必吃~ 因為很喜歡那油油的香味~ 筋子:平價的三文魚子~XDD三文魚三味:還不錯軍艦三味:喜歡這個 因為每樣一件~灸燒特大凡立貝:正正正 愛上了!!灸燒黑椒三文魚:正正正~正過三文魚!!!筋子 ~ 這是退回的筋子 那個高級一點的staff很明我意思 因為真的很少筋子 = = 我又不是第一次吃 拜託 = =後來好似安歌了左口魚及及灸燒特大凡立貝
海鹽左口魚:每次都必吃~ 因為很喜歡那油油的香味~
筋子:平價的三文魚子~XDD
三文魚三味:還不錯
軍艦三味:喜歡這個 因為每樣一件~
灸燒特大凡立貝:正正正 愛上了!!
灸燒黑椒三文魚:正正正~正過三文魚!!!

筋子 ~ 這是退回的筋子
那個高級一點的staff很明我意思
因為真的很少筋子 = = 我又不是第一次吃 拜託 = =

後來好似安歌了左口魚及及灸燒特大凡立貝
左下: 左口魚裙邊 前中: 筋子 右: 三文魚三味 上: 軍艦三味
筋子 ~ 這是亡退回的筋子
最愛~燉蛋 *大好*
2010-05-21
筋子 ~ 這是亡退回的筋子
最愛~燉蛋 *大好*
2010-06-09 39 瀏覽
都2點幾 從九龍塘返黎之後應該無咁多人 同埋想試下呢間係沙田嘅元氣係咪真係好食D唔知係咪因為好肚餓 所以覺得好好食呀 去到元氣通常我來來去去都係叫個幾款灸燒黑椒三文魚壽司都食左幾碟同我係第一城食個間比佢呢間燒得個quality差唔多 都係塊三文魚會好散但係我見佢碟碟都燒得好平均只會有幾粒飯被燒焦 因為我見過第一城個度試過有幾大pat飯被燒焦同埋燒到D魚油出黎 所以食左幾碟都唔覺得悶元氣卷不過呢間個元氣卷做得麻麻地因為每塊卷個三文魚都唔見得蓋哂成舊卷呢樣野就輸左比第一城個邊啦同埋平均個size都係細過第一城個間所以都只係食左一碟元氣卷就無左食啦炸蝦卷幾大舊WOR平均呢度我覺得炸蝦卷就無話邊間整得特別好或者難食所以呢個點都係值得推介仲有就係普通三文魚壽司由此坐正個整壽司嘅位所以可以睇到邊碟靚食左兩碟不過唔知點解有一碟入面 其中一舊三文魚個紋好粗雖然食落去都幾好味不過個樣就扣扣左少少分因為係第二度食過吞拿魚愛上左吞拿魚 今次就係度叫埋吞拿魚壽司 不過好多吞拿魚水漬係隻碟度個味道怪怪地 其實唔多好食呀塊吞拿魚睇下第一城個間係咪好味D先 最後都有食浦燒鰻魚壽司um...無咩深刻印象應該唔係特別好
都2點幾 從九龍塘返黎之後

所以我覺得大家可以不妨一試
不過我自己短期(即係3個月內) 都未必會再幫襯元氣啦
因為食黎食去D款都係咁 同埋食一次都幾貴呀 ><
再加上勁多味精
所以就暫別一下啦吧! 再會 =)
2010-06-06
  • 灸燒黑椒三文魚壽司