2019-12-13 100 瀏覽
台灣野總會某一段時間就想食,食左就當飛左✈️,所以間唔時都會黎老媽度細味一下台灣風味😌每次坐唔同既位都發現有唔同既語句~~今次就點左台灣必食的川味紅燒半筋半肉牛肉麵同甜不辣,再加多杯熱朱古力,暖暖的感覺由胃部滲透出黎到全身🥰🥰而朋友點左清燉牛肉麵、炸地瓜條同鮮奶抹茶,兒童餐必備元素😂川味紅燒半筋半肉牛肉麵(關廟刀削麵):天氣凍就先飲個湯,微微的辣味湯頭好好飲☺️牛筋淋滑、牛肉當然軟腍、好易咬,刀削麵闊麵口感超like,而且感覺比較掛湯~清燉牛肉麵(幼麵):呢個之前已經食過,有小朋友必叫~~成個牛既精華係哂碗麵入邊咁,牛迷真係要一試酥炸甜不辣:去台灣必食既小食黎~~老媽炸得剛剛好,外脆內軟,魚肉煙煙韌韌又唔會炸過火炸地瓜條:蕃薯好甜,炸得啱啱好~個面應該灑左梅粉,令整體甜味更昇華左~估唔到本身唔食蕃薯既小朋友都唔停口鮮奶抹茶:朋友話抹茶味好濃,讚👍🏻黑糖珍珠朱古力:天氣凍就想飲點甜,所以特登點左朱古力~~本身覺得黑糖加朱古力應該會甜死,但原來錯覺黎~~朱古力味濃郁,黑糖味反而多一份滋潤感🥰

每次坐唔同既位都發現有唔同既語句~~

川味紅燒半筋半肉牛肉麵

清燉牛肉麵

炸甜不辣

炸地瓜條

鮮奶抹茶:朋友話抹茶味好濃,讚👍🏻
抹茶鮮奶

黑糖珍珠朱古力