2023-12-03 227 瀏覽
今日放假約朋友行街街,朋友知我為食,推介一間西餐廳[Chef's Stage Kitchen]。朋友係將軍澳屋民,我當然有信心啦😊。去到餐廳門口已經覺得好靚,外觀裝修簡約精緻,設室外座位,有點歐陸氛圍。室內設計同樣精緻高雅,座位闊落,空間感十足,感覺好chill。睇過餐牌,以午餐價錢同時享受這個環境,相當抵🤩。沙律及湯配牛角包沙律菜非常新鮮,配上微酸又爽口的青蘋果絲及香甜的車厘茄,混埋酸甜黑醋汁,好味又醒胃。南瓜湯味道香甜,牛角包外脆內軟。炭燒澳洲羊鞍扒 $158.-羊鞍扒煎得非常靚,表面焦香有燶邊😍,肉質軟腍油脂豐腴,肉味香濃帶輕微羊騷味,好好食🥰。扒類伴有燒薯仔,口感幼滑又惹味及煙肉炒椰菜,炒得香口惹口,同樣好味。炭燒美國牛肩胛板腱 $168.-牛肩胛兩面燒至焦香,肉質軟嫩具彈性,肉味香濃😋。拖肥薑鮮奶(熱) 跟餐價$38.-熱辣辣鮮奶,奶味濃郁香甜,每一啖都伴隨著陣陣拖肥及薑味,好好飲。焦糖鴛鴦 (凍) 跟餐價$38.-面層放有一粒特濃咖啡冰,慢慢融入奶茶後變成鴛鴦,味道香濃幼滑,加入焦糖,更加香甜好味😋。

睇過餐牌,以午餐價錢同時享受這個環境,相當抵🤩。

沙律及湯配牛角包

炭燒澳洲羊鞍扒 $158.-

炭燒美國牛肩胛板腱 $168.-
牛肩胛兩面燒至焦香,肉質軟嫩具彈性,肉味香濃😋。

拖肥薑鮮奶(熱) 跟餐價$38.-

焦糖鴛鴦 (凍) 跟餐價$38.-