Poking

2024-09-17 0 瀏覽
近年流行食得健康😎,今日係銅鑼灣附近做完GYM💪,朋友介紹左間食得輕盈無負擔既餐廳,一於就去試下。我叫左個三文魚魚生飯🍣,我朋友叫左八爪魚🦑佢地既飯全部都好大份(可以選擇少飯),但係相對黎講,佢地既素菜都好多🤩,而且有好多選擇,佢餐牌有SET好既,但係亦可以自由配搭。不過我地懶😝,都係叫返佢SET好既。我既三文魚魚生好有咬口,唔係霉哂,魚生飯食材好就已經合格👍。而我朋友既八爪魚好Q彈,亦都好Juicy😍,唔係煮到擦子膠咁,真係幾唔錯。佢地既素菜有加日式醬汁,連埋飯一齊食,成件事就好Fresh🫑,呢D天氣食就岩哂。我地叫左兩杯飲品🍹,特別想讚下佢地既牛油果乳酪,乳酸味好出,又Creamy,夠酸唔甜,真正零負擔,岩哂運動完飲。呢間餐廳舖頭細細,如果人多既話座位會有少少迫。但係食材黎講係少見既款式🥳,夠健康份量足、食材好,推介畀大家注重健康飲食既大家。地址:銅鑼灣禮頓道125號地舖@poking(CWB)

我叫左個三文魚魚生飯🍣,我朋友叫左八爪魚🦑

地址:銅鑼灣禮頓道125號地舖

@poking(CWB)