2013-09-06 2597 瀏覽
懶煮飯的我一到星期日就要煩食乜,通常諗唔到的話元氣一定係我的最佳選擇;因為佢四圍都有分店,去到邊區都可以食,為一唔好的就係好多人,等位等好耐。今日我就來咗沙田的分店到,我見到門口大排長龍我即刻轉買外賣。由於沙田好多人,呢間分店就成日轉地方,我都找咗好耐先找到間舖係邊。佢的外賣都唔錯好貼心,因為佢地會將唔同的款式的壽司分開擺,唔會搞到啲汁撈到一齊。我最鍾意食佢的海膽墨魚軍艦同芥辣八爪魚軍艦,因為佢地的料好足之餘個味道仲唔錯添。今次我仲試咗吉列炸蠔,佢外脆內軟,隻蠔的水份一啲都無流失,正。咁我緊係唔會錯過佢地推出的新壽司啦,今次有洋風的鰹魚壽司同螺片壽司,鰹魚壽司好似有燒熟兩邊,魚味好濃好鮮,而螺片壽司就好鮮味,唔似阿媽平時煲湯果種。仲有一個係必食的,佢地推出咗咁耐我就食足咁耐的他他牛,唔好以為生的牛肉唔好食,佢地的他他牛個邊係熟熟地,但係入面又唔會好似5成熟的牛排咁有血出,呢個先係難道,唔係到到都食到。哈哈,雖然今日係買外賣,但都算係大滿足的一餐,下次諗唔到食乜,佢都一定會係我的首選。

海膽墨魚,芥辣八爪魚
吉列炸蠔
我的首選。
2013-09-01
20 分鐘 (外賣自取)
海膽墨魚,芥辣八爪魚
吉列炸蠔