2008-09-16 10 瀏覽
跟女友決定中秋假後要去食海鮮,所以今日中午入左去榕樹灣。經友人介紹 + 以前同朋友來南丫島行完山時已光顧過這店,感覺不錯。假期過後的中午,無咩人客,店員的服務態度比較散慢,但都算不過不失。店員一開始都推介龍蝦、石班等等貴價海鮮,但我地不係想食呢d。我們沒有點貴價的海鮮來吃,但店員都沒有黑面,不過係我地睇緊菜牌時,個伙計掛住係度睇電視,要我地問佢野至再推介下豉油雞。我地今日吃了...1. 炒蟶子(例牌$88):惹味好吃,蟶子size都可以,份量適中,好味道!2. 椒鹽鮮魷($60):我的至愛。炸都夠香脆,有蒜鹽加洋蔥伴碟,味道不錯。3. 蒜榕白菜仔($38):味道ok啦。4. 楊洲炒飯($40):味道ok啦。埋單$258,都可以啦,因為食物都幾好食,店員態度還可以。出菜速度都好快。同時間有外國人來光顧,見佢地都有叫炒蟶子,炒蟹,炒飯,飲白酒啤酒…。我地一致認為,下次再來榕樹灣吃海鮮的話,我們都會選這店。
跟女友決定中秋假後要去食海鮮,所以今日中午入左去榕樹灣。

我地今日吃了...

3. 蒜榕白菜仔($38):味道ok啦。
4. 楊洲炒飯($40):味道ok啦。

埋單$258,都可以啦,因為食物都幾好食,店員態度還可以。
出菜速度都好快。
我地一致認為,下次再來榕樹灣吃海鮮的話,我們都會選這店。
  • 炒蟶子