2024-01-03 1844 瀏覽
昨晚去左食晚飯,見之前啲post 話前身係麗港城會所間潮州餐廳,以前係觀塘返工都有去麗港間餐廳食開晏覺得唔差所以就決定幫襯下佢啦。首先講下食物,叫左個三寶 滷水拼盤+炸蝦/蟹棗+川椒雞,一個孖寶 白果豬肚湯+紅燒豆腐 仲有潮式麵線 同菜川椒雞 同已前一樣好食滷水拼盤,豬肚湯 ,麵線 一般炸蝦/蟹棗 個汁唔知點解係比泰式辣醬唔係比潮式桔汁紅燒豆腐 好多油一行人五大兩細 (5嵗,2嵗),賣單收我七個茶位。同部長講,兩個小朋友一個兩嵗係未應該六個茶位,個部長態度真係差到一個點好唔耐煩咁,一直係話lee 道係咁嘅啦,lee 道係要計嘅啦,小朋友都要計嘅啦。其實都係問下,你答一句我地大人小朋友都計茶位未算。所以話點解咁多人北上食飯都唔係香港就係咁,除左平服務態度都真係差好遠。之後送糖水仲問小朋友要唔要,你茶位就識收足我七個糖水又唔想比足我。最後成晚都係得 2張枱客人,啲員工有少少好似趕收工咁。

川椒雞 同已前一樣好食
滷水拼盤,豬肚湯 ,麵線 一般
炸蝦/蟹棗 個汁唔知點解係比泰式辣醬唔係比潮式桔汁
紅燒豆腐 好多油

最後成晚都係得 2張枱客人,啲員工有少少好似趕收工咁。
  • 川椒雞