2021-03-12 145 瀏覽
深水埗近排都開左好多打卡cafe! 就揀左間裝修簡約 又坐得舒服嘅cafe 🤍 夜晚先去到 餐廳唔算太多人 著得好舒服! 一行5人關係 就可以試到好多款👍🏻辣手撕豬肉窩夫$95通常窩夫都係甜食 今次第一次食咸食窩夫! 好好食! 手撕豬肉唔會乾身 份量亦都有勁多! 配埋芝士同洋蔥 同個窩夫好夾! 芫茜苗香辣大蝦扁意粉 $102見到芫茜 我就真係麻麻地 不過朋友中意 同埋店員話係佢幼身既~ 最後一份都比我地叫埋! 好彩佢係幼身 同埋芫茜味唔係太重 都可以接受! 大蝦好彈牙! 夾埋一齊食成件事都好fresh!兩款孖瓣粉都試左! 孖瓣粉唔會話煮到好硬或者好淋! 辣茄汁煙豬肉面孖瓣粉 $95呢一個味我就覺得麻麻地 整體食落去都係得個辣字~ 雖然有洋蔥粒同埋煙豬肉! 牛肝菌孖瓣粉 $95牛肝菌味道好出 仲有芝士碎上面 溶左有少拉絲效果~ 亦都唔會太油膩!慢煮牛板腱配芫荽番茄沙沙 $128店員話已經冇晒放係底既紫薯醬 另外配左蕃薯條俾我哋食~ 慢煮嘅關係牛板腱好好好淋!甜品就揀左3款~意大利芝士蛋糕 $72呢款真係打卡一流~ 唔講都唔知係Tiramisu~ 入面係有啲脆脆! 好濃郁嘅咖啡香味芝士蛋糕

辣手撕豬肉窩夫$95
辣手撕豬肉窩夫

芫茜苗香辣大蝦扁意粉 $102
芫茜苗香辣大蝦扁意粉

兩款孖瓣粉都試左! 孖瓣粉唔會話煮到好硬或者好淋!
辣茄汁煙豬肉面孖瓣粉 $95
辣茄汁煙豬肉面孖瓣粉

牛肝菌孖瓣粉 $95
牛肝菌孖瓣粉

慢煮牛板腱配芫荽番茄沙沙 $128
慢煮牛板腱配芫荽番茄沙沙

甜品就揀左3款~
意大利芝士蛋糕 $72
意大利芝士蛋糕

芝士蛋糕芭菲 $68
雪糕配紅莓醬 已經係好甜 搞到唔係好食得出芝士蛋糕~
芝士蛋糕芭菲

薄脆拿破崙 $65
有大量既果仁!勁香! 配埋雪糕一啲都唔甜!
薄脆拿破崙

飲品就嗌左5款 —
Baileys Latte :甜酒味後勁好重!
火龍果乳酪 : 一啖就已經飲到好重火龍果 仲會飲到少少粒粒! 好新鮮
焙茶鮮奶 :好少見到有焙茶鮮奶! 茶香味好濃~ 不過慘在個拉花有少少失敗~
蝶豆花柚子梳打 :望落好靚 呢個飲落就有少少普通 同柚子梳打無乜分別😂
檸檬青檸苦酒 : 呢個勁好飲!雖然係苦酒 但有檸檬青檸關係 成杯野飲好fresh ~ 少少酒精味
焙茶鮮奶
Baileys  Latte