2025-02-12
同朋友慶生book咗呢間,本身bookmark咗好耐所以好期待,點知食物係普通到暈,完全唔明點解咁多人推薦。餐湯我哋點咗兩款,蘑菇湯係完全唔熱,餐飯一開始就要叫佢翻熱。以pasta做招徠就真係超overrated,比較好食係Beef ragu fettucine,起碼個ragu係入味。肉嘅dish非常overpriced,我哋叫咗是日special嘅和牛,只係普通牛,同個「和」字完全冇關係,冇牛脂香,肉質好韌但收和牛價錢。最差最差係服務,我地book 8pm,狂催我哋點餐,話10pm關門。差不多每上一個course就提一次,又最少催咗我哋3次快啲叫甜品。朋友生日,我哋帶咗蛋糕surprise佢,餐廳冇問就勁急上個蛋糕,破壞surprise,而當時啲main喺檯上係未食完。然後又main又蛋糕擺滿張好細嘅檯上我哋照食啦,喺正隔離嘅open kitchen開始收爐,狂噴清潔劑好大陣味!點食呀?真係嬲到癲!有得叫酒但又限2 hours用餐其實for客人都少少難做,但我哋都表示noted。去到9pm鬆少少我哋叫酒佢又照serve,但我哋未飲完又勁話要關門。我問:係咪搭正10pm我哋要全部人離場
有得叫酒但又限2 hours用餐其實for客人都少少難做,但我哋都表示noted。去到9pm鬆少少我哋叫酒佢又照serve,但我哋未飲完又勁話要關門。我問:係咪搭正10pm我哋要全部人離場?
職員:係(我已經嬲到痴線)我:即係遲一分鐘都唔可以係咪?職員:err...咁又唔係嘅...
卒之我哋大約10:05pm,好急咁隊埋啲白酒就離開。一肚氣 x 9999!!