2014-12-01
星期六係我結婚後市週年,今年我揀咗食晚餐慶祝,先講環境,落地大玻璃窗,個樓底,加上檯唔算密,加上當晚只有6成滿,好OK。 不過如果坐得近開放廚房,會有輕微油煙味, 不過可以接受。食物方面,因我同老公都有選擇障礙,所以order 左兩個 6道菜 prestige menu,頭4道set好哂,只係主菜同甜品要揀 簡單好多,而且道道精美,味道也對版, 菜式份量都OK,食完都好飽。每道菜式的擺盤都好精美, 味道亦好好,1) 帶子配天婦羅魷魚 - GOOD2) 肉腸,魷魚片配紅椒沙律 - OK3) 生蘿蔔片/紅菜頭片配羊奶芝士,可能我地唔係好慣食咁大同片生蘿蔔同紅菜頭, 所以唔係好接受到。4) 煎鱸魚 – 皮脆肉或, 好味道. - GOOD5) 主菜 二選一:豬 或 羊我選羊:羊鞍2弄, 羊扒先慢煮,再煎至5成熟,啱晒我 胃口, 廚師再將羊扒我的一層帶肉的脂肪切出卷成圈,煎炸之後好香口, 好正!老公的豬: 一碟3弄, 有脆豬皮蓋著軟滑肉碎(好味),豬肝腸, 我和老公都不愛食肝類,所以無試,另一個係豬肉卷,配菜係炸薯,整體唔錯,食完好鮑。6) 甜品二選一, 我地兩款叫齊share, 分別係: 焦糖
每道菜式的擺盤都好精美, 味道亦好好,
1) 帶子配天婦羅魷魚 - GOOD
2) 肉腸,魷魚片配紅椒沙律 - OK
4) 煎鱸魚 – 皮脆肉或, 好味道. - GOOD
5) 主菜 二選一:豬 或 羊
6) 甜品二選一, 我地兩款叫齊share, 分別係: 焦糖開心果雪糕配紅酒櫻桃, 同埋士多啤梨雪配雪糕乳酪,兩個都好好味。
差不多個餐收費唔算貴,$750 + 10% , 加買一杯就同一枝水共$160 +10%
埋單$1,826- 成餐環境,氣氛,食物味道同賣相,呢個收費好合理.
一定會再去!