2022-07-10 165 瀏覽
五點先食全日2nd餐 餓到傻咗,一口氣幫自己嗌咗main同甜品 開心😌✌🏻 人地啲錢攞嚟買衫仔 我賺返嚟拎去食 ʕ•̬͡•ʔ ʕ•̬͡•ʔ🔸炸雞煎蛋窩夫🔸$95比想像中細份 唔開心咗陣(畢竟都唔平欸🥲💸)但食落就知做得好出色💫窩夫只有半份,走實淨硬脆路線,好香窩夫味🤤最令我驚訝嘅都唔係🧇 佢絕對係比炸雞耽誤嘅cafe‼️美式炸雞嚟,炸皮有調味過 勁flavourful,好脆但一啲都唔介口雞肉又厚身嫩滑,仲有肉汁鎖住咗喺入面令成份窩夫由頭食到落尾 都冇一刻覺得乾柴💦🤟🏻加埋糖漿 鹹甜搭配我的菜😚🫶🏻🔸Tiramisu🔸$72呢個反而比想像中大個😂咁傳統嘅甜品無啦啦又興返,到到都出變奏版 呢度都唔例外厚厚的mascarpone cheese cream覆蓋喺外圍,半圓嘅中心先係蛋糕體幾耐冇食過咁重酒味嘅tiramisu😱❕ 喜歡咖啡/可可味>酒味嘅人,應該覺得不太討好我就覺得tiramisu點都要有返啲酒味先似樣😛最最最好食嘅位嚟啦,佢個餅碎底好味到食上癮🍪💓正唔正宗我唔知,但我會界定為一個好出色嘅tiramisu✨[總括而言]無錯 的確價錢貴份量少,我俾錢嘅時候都覺得肉赤🤧 但真心要俾個機
炸雞煎蛋窩夫

🔸炸雞煎蛋窩夫🔸$95
比想像中細份 唔開心咗陣(畢竟都唔平欸🥲💸)
但食落就知做得好出色💫
窩夫只有半份,走實淨硬脆路線,好香窩夫味🤤
最令我驚訝嘅都唔係🧇 佢絕對係比炸雞耽誤嘅cafe‼️
雞肉又厚身嫩滑,仲有肉汁鎖住咗喺入面
令成份窩夫由頭食到落尾 都冇一刻覺得乾柴💦🤟🏻
加埋糖漿 鹹甜搭配我的菜😚🫶🏻
Tiramisu

🔸Tiramisu🔸$72
呢個反而比想像中大個😂
咁傳統嘅甜品無啦啦又興返,到到都出變奏版 呢度都唔例外
我就覺得tiramisu點都要有返啲酒味先似樣😛
最最最好食嘅位嚟啦,佢個餅碎底好味到食上癮🍪💓
正唔正宗我唔知,但我會界定為一個好出色嘅tiramisu✨

[總括而言]
無錯 的確價錢貴份量少,我俾錢嘅時候都覺得肉赤🤧 但真心要俾個機會佢 試一次 It worths a try!!

炸雞煎蛋窩夫
Tiramisu