呢日去荃灣睇戲,所以喺呢區食埋飯,之前見到呢間cafe有啲卡通咖啡賣,都想嚟試下,同時喺訂台app發現book枱有折,所以就扑搥啦。去到發現餐廳都幾細,坐位之間好迫,不過好似有上層,望落係有裝修過下,但已經變得有點殘舊了😕,而且佢個玻璃燙門壞得好緊要,十個有九個客都唔能夠成功自行打開,此舉十分趕客👎🏿。坐低望下啲餐牌,佢有一個係a la carte menu,一個係dinner set(包飲品,但好多要再加錢)。訂台app折扣不能應用於dinner set上🤔,計完數覺得應該係set抵啲,所以就無散叫到。而且好多signature dish都只得dinner set有,即係一定焗你無得用discount,我覺得咁樣做法唔係幾好囉。食物我哋叫咗B.清新柚子X醬油雞絲炒意粉($79),呢份意粉炒完幾深色,食得出有啲柚子味嘅🍋,雞絲量正常。不過意粉炒得太乾身同硬,呑得有啲辛苦😥。另外一款我哋叫咗C.牛乳滑蛋飛碟意粉(鮮茄意粉)($79),原來叫飛碟🛸係因為個造型係隻炒奄列蛋🥚鋪喺意粉上面,再淋上少少蜜糖咁。入面嘅意粉就係🍅鮮茄意粉,無炒嘅咁乾身,但乜料都無好似兒童餐/茶記果種,味道正常但配埋

清新柚子X醬油雞絲炒意粉

牛乳滑蛋飛碟意粉(鮮茄意粉)

另外一款我哋叫咗C.牛乳滑蛋飛碟意粉(鮮茄意粉)($79),原來叫飛碟🛸係因為個造型係隻炒奄列蛋🥚鋪喺意粉上面,再淋上少少蜜糖咁。入面嘅意粉就係🍅鮮茄意粉,無炒嘅咁乾身,但乜料都無好似兒童餐/茶記果種,味道正常但配埋蛋都覺得有啲寡。
炸薯絲蝦

我哋仲叫咗個小食,炸薯絲蝦($68/5隻),嚟到先覺得自己勁蠢,因為根本係超市自己買到嚟炸果種,超市平勁多,而且呢到炸到燶燶哋😑,完全唔好食唔值得嗌。
比利時窩夫配雪糕

跟餐+$48叫咗份比利時窩夫配雪糕🍨,well個樣係頹到一個點,我以為係用碟上,點知係芭菲造型將所有嘢塞哂落個杯到。仲要佢果兩嚿窩夫我覺得係即食零食果啲嚟,完全無煮熱或煎過👎🏿,球雪糕係雀X果啲平平雪糕,下底就放少少生果🍓同醬落去咁。真心咁嘅質素$20都覺得比多佢。
飲品

到飲品就分別加$12要咗凍焦糖瑪奇朵同凍榛子朱古力,兩杯都好多冰所以好淡下,唔係好飲得出咩味...😅。最失望係原來而家間Cafe應該冇再做卡通熱飲☕️,連唯一招牌打卡點都已經冇了。

總括嚟講,間cafe令我好失望,食物質素非常麻麻,未到食唔落口,但就算下次有人請我,我都未必會再食。環境同衛生都好一般,服務就有好有唔好啦,女店員好忙但態度都ok,不過就唔係好熟menu同用餐優惠,明明我個薯絲蝦都唔係dinner set嚟,係可以有折,張單無折到,我同佢講,佢都話已經折咗,要再講多次,佢先再check下,最終先扣返☹️。其實食下食下都唔平,成$160/$170一個人,但食物嘅用料同味道同餐廳環境地區根本完全唔值呢個價👎🏿。最後連打卡嘅飲品都無埋,真係諗唔到有乜原因要嚟。