2024-09-29
預約咗6:30pm同朋友慶生,提前到餐廳放低咗生日蛋糕。我同朋友兩人準時到達入座,亦知道用餐時間90分鐘。7:26pm一名高級女紮馬尾職員話last order,問有無嘢加,我哋表未無(因為10分鐘前已經加咗)一分鐘後 7:27pm同一職員攞張單嚟叫我哋埋單,我哋表仲有嘢食未到,佢反駁我哋枱面食物已經清晒,單上嘅item都到齊,就係咁發現漏單😮💨7:40pm同一個職員再攞多次張單嚟,放喺壽星女面前,叫我哋埋單。我立即表示不滿:我哋仲未食完,你有無需要不停叫我哋埋單?加上我放咗生日蛋糕喺你哋到,我哋都未食!女職員毫無悔意,表示8pm有下輪客人,仲問:咁宜家即刻上埋蛋糕俾你?!就係咁,生日surprise就俾呢個職員ruin咗😡😡😡客人用餐時間未完,喺完全無解釋情況下提前超過30分鐘要求客人埋單真係好唔尊重客人。另外,餐廳職員一直keep住收吉碟,我哋離開後只係需收返兩隻茶杯同抹一抹枱,根本一分鐘都唔使。如果咁擔心唔夠時間返枱,點解唔安排下一輪客人8:15pm,預留buffer時間俾自己清潔,而係要犧牲前一輪客人用餐時間?!明太子紫蘇豚肉卷自家製雞肉丸配黃金蛋宮崎南蠻炸雞清酒煮蜆(當日推
7:26pm
一分鐘後 7:27pm
7:40pm
同一個職員再攞多次張單嚟,放喺壽星女面前,叫我哋埋單。
就係咁,生日surprise就俾呢個職員ruin咗😡😡😡
明太子紫蘇豚肉卷
自家製雞肉丸配黃金蛋
宮崎南蠻炸雞
清酒煮蜆(當日推介menu)
薩摩家炸魚餅