Maison Du Mezze

2022-06-01 1302 瀏覽
呢間餐廳位於東涌Sheraton酒店,但不是酒店裏面既餐廳,要由酒店正門右手邊,有個玻璃門進內,就可以見到呢間土耳其菜餐廳既正門。大家會被餐廳既裝飾同佈置吸引,好有特色,令人覺得好grand同elegant,價錢當然有番咁上下水平啦😅😁餐廳側門有露天位,出面都仲有工程,比較多塵,食飯都係坐番入去好啲。試左餐廳職員介紹既幾款菜式Kibbeh炸得好香口,食落唔覺好重羊味,點埋個醬會好味很多。Chargrilled Octopus Leg老實講,除非好想拍照留念同打咭,如果唔係,可以慳番,真心覺得全無特別。Falling Off the lamb Bone Shoulder正如其名,一攞起隻羊肩,啲羊肉真係甩咗出嚟,味道不錯,有個白飯配搭會更好。Maison du Mezze Utlimate Mix Grill最後食呢個串燒,全部肉,好彩有啲薄餅係底,唔係淨食肉有啲悶。飲品就叫左杯Yakult Lemonade,酸酸地,餐前飲會好啲,當開胃酒咁飲。總括黎講,都會建議去試下呢間餐廳,環境一流再加上食物質素都唔差;不過,有4個人或以上去用餐會好啲,每一碟菜式都係大份量,而且仲大多是肉類,多啲人

試左餐廳職員介紹既幾款菜式

Kibbeh
炸得好香口,食落唔覺好重羊味,點埋個醬會好味很多。

Chargrilled Octopus Leg
Chargrilled Octopus Leg

Falling Off the Bone Lamb Shoulder

Maison Du Mezze Ultimate Mix Grill

Yakult Lemonade

總括黎講,都會建議去試下呢間餐廳,環境一流再加上食物質素都唔差;不過,有4個人或以上去用餐會好啲,每一碟菜式都係大份量,而且仲大多是肉類,多啲人一齊食可以試多幾款菜式。
Yakult Lemonade
  • FallingOfftheLambBoneShoulder
  • YakultLemonade
  • MaisonDuMezzeUltimateMixGrill
  • FallingOfftheBoneLambShoulder