2020-01-18 210 瀏覽
一向都覺得座銀嘅白雞湯拉麵好好味 之後睇食評見到呢間嘅白雞湯拉麵好似個賣相同座銀一樣, 食評又好好, 價錢方面好似仲平少少, 所以諗住去試一試~有食過座銀嘅朋友, 都知道一碗白雞湯拉麵大約$138, 見呢一度有$98一碗白雞湯拉麵仲有糖心蛋半隻附送, 一心諗住試吓呢一個平啲嘅version睇吓有咩分別 不過佢呢度仲有一個極濃白雞湯拉麵 ($138), 店員好推介所以我同男朋友都覺得可以試一試 同埋我知道呢度好出名一個鰻魚飯所以都叫咗一碗嚟試一試~碗麵嚟到嘅時候, 其實我覺得個賣相真係同座銀差唔多(雖然我男朋友話其實一睇就知爭好遠🙈)不過當我飲第一啖湯就知爭九條街 個湯底完全飲得出係廉價嘅忌廉湯😓 平時去座銀就算食唔晒個麵都飲晒湯嘅我, 飲咗兩啖湯都已經唔想再飲 個炸牛蒡我男朋友話見到其實佢哋一早已經炸好咗, 所以凍哂不過公道啲講句, 佢其他配菜都多嘅, 例如木耳絲, 蒽, 筍等等之後個鰻魚飯都嚟啦~ 都還可以啦, 鰻魚舊肉都好厚切, 不過啲米就麻麻哋, 雖然好似係聲稱用日本米, 不過就食唔到日本米嗰隻粒粒分明好有咬口嘅感覺 仲要留意番係$238...如果係$98我就會覺得都幾好食會再食
一向都覺得座銀嘅白雞湯拉麵好好味

同埋我知道呢度好出名一個鰻魚飯所以都叫咗一碗嚟試一試~

不過當我飲第一啖湯就知爭九條街

個炸牛蒡我男朋友話見到其實佢哋一早已經炸好咗, 所以凍哂

仲要留意番係$238...如果係$98我就會覺得都幾好食會再食嘅🙈

不過呢度一download佢個app就有100分~100分可以換到一隻糖心蛋, 味道都OK嘅 (免費想點

另外, 其實佢個環境方面都feel到係想抄座銀🙈 咁我平時覺得座銀個廁所就好乾淨嘅, 但係佢呢度就抄唔足啦, 個廁所嗰日女廁維修, 所以我要去男廁, 我諗住洗個手, 但係都見到已經有啲污糟...

整體來講, 其實都唔係話好差嘅 (如果你未食過座銀🤣) 一個麵再加一個飯兩個人埋單四百幾蚊, 都值得一試, 因為唔試呢間真係唔知原來座銀咁好食🙈

評分:
味道: ❤️❤️❤️🤍🤍