2023-02-12 102 瀏覽
就到情人節,提早系屯門搵左間特別既餐廳預祝,第一次食鐵板燒,師傅系你面前燒,價錢比起出面九龍既平返少少。我地叫左日本帆立貝牛柳二人套餐 $998一開始會先比茶碗蒸比我地食先。一路食既時候,師傅就準備食材同先煎啲配菜,用黎一陣伴碟用。茶碗蒸熱辣辣,有啲茹菌系入面。廣島蠔蠔既size好大隻,望落去貌相吾算太吸引,但味道非常好,食落有少少海水味,未至於完全熟透,所以好juicy。另外配左啲肉絲一齊食,幾特別既食法。日本帆立貝同樣好大粒,師傅系燒既時候已分開幾份,方便進食。帶子以牛油汁煮成,帶子上仲放左三文魚籽,增加鮮味。美國安格斯牛柳師傅會問我地要幾成熟,我地揀左7成,對我地黎講岩岩好。牛柳好軟嫩,完全無根,幾有牛味。配埋脆口又乾爽既炸蒜片同甜薯食好完滿。黃金炒飯 & 麵豉湯配料以雜菜為主,吾系貴價食材,但炒飯炒到粒粒分明,幾有水準。 麵豉湯就正常發揮。炒什菜主要系芽菜較多。甜品系水果,有哈密瓜同菠蘿。

我地叫左日本帆立貝牛柳二人套餐 $998

廣島蠔

日本帆立貝

美國安格斯牛柳

黃金炒飯 & 麵豉湯
麵豉湯就正常發揮。

炒什菜
主要系芽菜較多。

甜品系水果,有哈密瓜同菠蘿。