2023-07-23 418 瀏覽
好耐都冇飲茶。。細個覺得唔知點解大人咁鍾意去茶樓飲茶。。好似好浪費時間。。到自己大個做左媽咪之後。。發覺可以慢慢咁嘆番餐係一種享受。。。。所以我都帶番自己既小朋友一齊去飲番個茶。。當然。。我都會簡番d環境好d坐得舒適d,唔會咁多老人家果d傳統酒樓啦。。因為行程係去科學館。。所以我簡左尖東呢間 滿小館入到去環境都寬敞。。我地1大2小坐左張圓枱。。星期日都有番咁上下客人。。但都唔覺得好嘈吵。我地先點左個前菜 串串茄。呢d天氣食粒落口真係好fresh好透心涼。。食落口仲有好重既荔枝味👍👍👍跟住就黎d蒸點啦。帶子餃比傳統既蝦餃多左帶子同露荀口感都唔錯。。。但個皮可以薄小小跟住傳統既燒賣。。好有以前的味道☺️☺️香煎蘿蔔糕。。冇乜特別XO帶子腸粉。呢個係最讚。黎到d味已經好濃好香。跟住仲聽到石鍋既ji ji聲。。香氣撲鼻要快手用匙羹攪一攪。。如果唔係會痴晒底。好在黎到時有攪攪。。我地食到最後有少少焦。但唔係燶既。。。好香口。。為一可以再好d係可以再辣d小朋友點都要食個甜品。呢個楊枝金露凍好足料果肉。。黎到仲有干冰出煙好仙氣。。味道酸酸甜甜。。好醒胃。再加上我地叫左白桃烏龍。。味道唔會好似普洱太濃。。
因為行程係去科學館。。所以我簡左尖東呢間 滿小館

跟住就黎d蒸點啦。帶子餃
比傳統既蝦餃多左帶子同露荀
口感都唔錯。。。但個皮可以薄小小

跟住傳統既燒賣。。好有以前的味道☺️☺️

香煎蘿蔔糕。。冇乜特別

再加上我地叫左白桃烏龍。。味道唔會好似普洱太濃。。小朋友都可以飲。
呢間中菜廳有傳統點心同新式款式。。大人小朋友都有岩食既野。。可以慢慢嘆番杯茶