2021-06-01 89 瀏覽
之前睇過一篇報導係介紹旺角有間火鍋店,裝橫有啲似街市,而且用料新鮮,一search原來呢間火鍋店叫「鮮入為煮」⋯店員安排座位後,就主動攞熱水過嚟俾我哋洗吓啲碗筷,出面啲火鍋店真係好少做到呢點,讚👍🏻呢度湯底選擇都頗多,但火鍋配料就唔算好多⋯正所謂貴精不貴多,而且亦有平時比較少見嘅款式,想試新嘢嘅朋友真係不容錯過!濃厚原隻雞煲花膠湯一見到佢真係心心眼,簡直係女士恩物⋯上枱後,等個湯滾起就可以先飲湯。啖湯濃濃嘅雞味,膠質豐富,飲完個口立即黐立立,感覺即時補充骨膠原,皮膚充滿彈性🤪飲湯嘅時候仲可以食埋雞同埋花膠添!新鮮豬肉眼根唔好睇佢個樣不太討好,原來咁好食,有驚喜!口感有啲似豬頸肉,但無豬頸肉咁腍,爽脆爽脆的,都幾特別。原粒帶子水餃呢個都係驚喜之作,隻隻都脹卜卜,皮薄餡多,除咗豬肉之外,每隻入面都有1-2粒帶子,鮮味可口,推介!道地冬瓜茶平時冇見過呢隻冬瓜茶,叫咗一罐嚟試吓,唔錯喎!好有喺台灣飲嘅冬瓜茶味道,而且感覺比飲汽水健康,大家可以試吓。總括而言,食物新鮮,服務稱心,推介!

濃厚原隻雞煲花膠湯

新鮮豬肉眼根

原粒帶子水餃

道地冬瓜茶

總括而言,食物新鮮,服務稱心,推介!
2021-05-29
午餐