2023-05-23
上次試咗呢間湖邊餐廳嘅下午菜,今次就同朋友去食晚餐。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 𓍼煎帶子配海膽汁 Seared Scallop w/ Sea Urchin Sauce $188擺盤好靚🥰 北海道帶子有三件,煎得金黃,肉質鮮嫩,海膽汁有濃郁嘅海水味,配埋青瓜片感覺清新。 𓍼牛油果芒果辣蝦沙律 Avocado Mango Salad w/ Spicy Prawns $128沙律有大蝦、牛油果、生菜、番茄、紅蘿蔔絲等,成個感覺好清新。𓍼紅酒燴牛面肉 Braised Beef Cheek in Red Wine Sauce $228牛面肉煮得好淋好入味。調味啱啱好,配菜嘅薯蓉都好綿滑。𓍼烤伊比利亞黑毛豬扒 Grilled Iberico Pork Chop $228伊比利亞黑毛豬扒好厚身,煎香咗兩邊,肉味香濃,肉質鮮嫩,值得一試。
牛面肉煮得好淋好入味。調味啱啱好,配菜嘅薯蓉都好綿滑。