2023-08-23
🍴前菜 (宮崎縣蟹仔、沖繩海草、京都腐皮卷、鰻魚卷牛旁)擺盤好精美,惹味前菜😋🍴蜆清湯 師傅介紹個清湯完全冇落鹽,係蜆本身海水嘅味道,食落去真係嚇親,因為好夠味,鹹鹹地得來好清甜👍👍 入面有一啲好有趣嘅啫喱狀物體,原來叫做順菜,口感好特別🤟🏻🍴刺身 (爐魚配酸汁、富山白蝦、間八魚、赤貝、八爪魚)每一款刺身都好清甜好新鮮🥹 而且份量都唔細,好正 🤟🏻師傅今日介紹一蝦三食,上咗個小食 - 炸白蝦,十分香口又好鬆化,食到停唔到口🤣🍴炸物 (海露真丈、長崎炸栗米)海露真丈個名好誇張,原來係炸蝦球,完全估唔到炸蝦球會咁好食!係一蝦三食裏面我最喜歡嘅一款,好香,蝦肉好嫩,啱啱炸出嚟熱辣辣🤤🍴壽司 (鮎魚壽司、關鯖壽司、金目鯛壽司、食完炸物已經飽到傻咗😂 但係竟然只係食咗一半,呢個set真係食完第二日都唔使食飯😌墨魚、甘海露、中吞拿魚腩、大吞拿魚腩、酱油吞拿魚、北海道马粪海胆手卷)個人最喜歡就係大吞魚腩🤤 非常肥美但係一啲都唔膩,咬落去喺口裏溶化,爆發出淡淡油香🤤跟住最喜歡嘅絕對係海膽🥹 冇得輸,師傅放咗好多好多海膽,手卷食落去基本上海膽多過飯兩倍🤤🍴甜品 (蜜瓜、紅豆糕)非常出色!!我可以宣布佢係
擺盤好精美,惹味前菜😋
🍴蜆清湯
🍴刺身 (爐魚配酸汁、富山白蝦、間八魚、赤貝、八爪魚)
每一款刺身都好清甜好新鮮🥹 而且份量都唔細,好正 🤟🏻
🍴炸物 (海露真丈、長崎炸栗米)
🍴甜品 (蜜瓜、紅豆糕)
非常出色!!我可以宣布佢係我食過嘅甜品裏面頭三名🥳 蜜瓜超級甜,唔知係咩品種呢🤔 紅豆糕係你想像唔到嘅口感,紅豆味極濃,質地好細膩,完全食唔到任何紅豆嘅顆粒感,甜度剛剛好,完美結尾😍🥰
師傅非常友善幽默健談,菜式解釋得好詳盡,絕對加分👍🥳