2025-02-05
早排去左荔枝角玩,順便搵下附近有咩野食😆經過見到呢間老荔冰室充滿住香港情懷設計,門口既霓虹燈已經好吸睛,我地決定入去食晚餐❤️發現門口既戲棚設計同埋店內既龍鳳牆都係一個打卡位📸沙嗲牛肉麵茶記常餐經典名物,大多數人係茶就記都會order(!?)我覺得唔算太辣,沙爹同埋牛肉既量都算多沙嗲牛肉芝士熱香餅漢堡第一次食咁衝擊味蕾既口味🥞即叫即整熱辣辣!!如果鐘意食沙爹牛肉+熱香餅既可以試下,加埋糖漿yummy滑蛋叉燒飯叉燒大大件唔會好乾,蛋好香滑~份量滿滿cover啲飯,加埋甜豉油好惹味金沙朱古力流心西多士除左外層有朱古力脆脆,裡面仲有朱古力醬🍫每一啖都超級邪惡,一定要搵朋友happy share❤️芝士火腿奄列後尾追加左一份比Gavin,估唔列巨型奄列真係好大份,火腿份量多~一切開仲有芝士!!記得趁熱食😗阿華田脆脆火山細細個果陣好鐘意飲阿華田〰️呢杯仲有滿滿既阿華田脆脆,每一啖都好濃厚///(係兒時回憶🥹)雜果賓治兒時鐘意飲既仲有fruit punch🍹唔會太甜正正常常,但有好多水果🤭
沙嗲牛肉麵
沙嗲牛肉芝士熱香餅漢堡