和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
呢期都食日本嘢多,繼續係我最愛嘅燒肉😆同朋友慶祝生日,帶佢嚟食日本正宗嘅飛驒牛💕餐廳由日本集團直營,食得特別放心,品質有保證😍✨特選飛驒牛豪華燒肉套餐 $2080(2位用)▪️本日刺身當日去到刺身就係吞拿魚同埋海膽,兩樣都好有鮮味,味道甘甜▪️炸蝦沙律沙律加入炸蝦、醃蘿蔔、粟米同千島醬汁,味道清爽▪️本日精選前菜拼盤三種前菜拼盤有三款,店員介紹由芥辣八爪魚開始食,之後再食南瓜帶子,最後再食茶碗蒸。芥辣八爪魚微辣開胃,南瓜帶子配搭幾有心思,南瓜打成蓉,口感細滑,再加上炸藕片同爽彈帶子肉,美味😋蒸蛋整得好滑溜,加上濃厚高湯同蟹肉,整體鮮甜▪️火炙和牛壽司師傅係面前用火槍即燒,大約微焦,塗上醬油同放上炸京蔥絲,味道濃而惹味▪️特選飛驒牛厚切西冷西冷店員會幫手燒同切,燒嘅時間剛好,大約5成熟,然後一半會放上蒜片、芥末同麵豉醬,味道濃厚,飛驒牛肉質軟嫩,係牛肉最高級嘅部位,超正😋😋▪️特選飛驒牛牛排肉、特選飛驒牛牛肩眼、厚切牛舌、黑毛豬五花腩另外仲有幾款肉類,個人幾欣賞牛排肉,雪花紋較細緻,油花飽滿,薄薄一片入口即溶▪️稻庭冷烏冬冷烏冬加入芥末、薑蓉同蔥粒,烏冬幾滑,食落清新解膩,夏天非常適合▪️甜品是日甜品係

✨特選飛驒牛豪華燒肉套餐 $2080(2位用)

▪️本日刺身
當日去到刺身就係吞拿魚同埋海膽,兩樣都好有鮮味,味道甘甜

▪️炸蝦沙律
沙律加入炸蝦、醃蘿蔔、粟米同千島醬汁,味道清爽

▪️本日精選前菜拼盤三種

▪️火炙和牛壽司

▪️特選飛驒牛厚切西冷

▪️稻庭冷烏冬

▪️甜品
是日甜品係日本赤肉蜜瓜同柚子雪葩。柚子雪葩果汁感重,味道酸甜清爽,食完燒肉幾夾,赤肉蜜瓜香甜,Perfect!

成個套餐都好完美,令人回味無窮~鍾意食日本嘢必須試,朋友都好滿意我嘅安排,會再回訪🫶🏻
慶祝紀念
生日