2021-08-16 543 瀏覽
首先必須要講餐廳菜餚味道可以,有鑊氣,但體驗感極差,人手嚴重不足,等左45分鐘先上到菜;衛生情況麻麻等。到達餐廳,見到人山人海,坐滿人,座位擺到出後巷。因為疫情關係,我地唔想坐後巷,唯有等下室內位,好好彩等左5分鐘就有位。入座後,見到每張枱上都有提供紙巾,好體貼。不過店員抹完枱面都仲係粘粘笠笠,座位亦唔係咁乾淨,衛生情況稍差。慶幸碗碟係幾乾淨的。樓面好忙,做到停唔到手咁,我地舉手示意落單,侍應們互相推搪,不斷叫等陣,最後幾經努力捉住附近傳菜既侍應,成功落單。等左25分鐘左右先有一碟豬紅上枱,食完後等左好耐都未見另外2碟餸,最終45分鐘先上齊。其實一早已經隱約見到蒸鱔係出餐位,但遲遲冇侍應傳菜,影響餸菜質素。其實我地情況已經算好,隔離枱早過我地小小落單,等左1個鐘果碟水煮魚都未黎,催單先至話冇曬,最後佢地2個人只係食左碟鹵水鵝就埋單,好慘。韮菜豬紅 ($68)豬紅熱辣辣,好大粒,食落都算滑,份量頗多,相反韮菜得幾條。跟餐既辣椒油冇味,唔香又唔辣。整體普普通通,豬紅醬汁同辣椒油都比較淡,過得去。豉汁蒸大鱔($168)大鱔賣相唔錯,豉汁味香,不過茨汁稍多,有唔均勻既粉粒,大鱔冧軟嫩滑,有油香
首先必須要講餐廳菜餚味道可以,有鑊氣
,但體驗感極差,人手嚴重不足,等左45分鐘先上到菜
;衛生情況麻麻等。

入座後,見到每張枱上都有提供紙巾,好體貼。

慶幸碗碟係幾乾淨的。

,最後幾經努力捉住附近傳菜既侍應,成功落單。

韮菜豬紅

韮菜豬紅 ($68)

豬紅熱辣辣,好大粒,食落都算滑,份量頗多
,相反韮菜得幾條

跟餐既辣椒油冇味,唔香又唔辣。

整體普普通通,豬紅醬汁同辣椒油都比較淡,過得去。

豉汁蒸大鱔

豉汁蒸大鱔($168)

大鱔賣相唔錯,豉汁味香,不過茨汁稍多,有唔均勻既粉粒
,大鱔冧軟嫩滑,有油香味,豉汁香濃,好送飯。

啫啫通菜煲

啫啫通菜煲 ($78)

通菜煲香噴噴,食落非常惹味,類似馬拉盞炒,有魚乾仔同肉碎,咸香味濃。

總體而言:
味道:整體餸菜味道可以
性價比:正常,大鱔稍貴
服務:差,店員無暇兼顧客人,傳菜速度慢。
環境:室內可接受
豉汁蒸大鱔