2024-10-02
工作勞累咗成日,因為公司啱啱搬遷所以特別忙,終於捱到放工,於是諗住搵間茶餐廳隨便食個晚餐嚟消除一日嘅疲憊。😞😞😞呢度雖然係茶餐廳,但係算係新式茶餐廳,裝潢擺設都非常時尚,唔會有老舊感,燈光啱啱好,唔會刺眼,用餐環境非常舒適。成間茶餐廳白色偏多,燈光偏暗,令人有種非常舒壓放鬆嘅感覺,而且吊燈好有格調。😊😊😊睇咗餐牌,餐點種類非常多,一時之間唔知食咩好,經過三番考慮,最後決定要咗【豬扒鐵板餐】,配有餐湯餐包,只需要$88咋。另外飲品我點咗個【凍檸檬蜜糖咖啡】,想補補精神。😇😇😇佢哋嘅【豬扒鐵板餐】除咗豬扒仲配有薯條同太陽蛋,薯條炸得非常香脆,蛋煎嘅熟度啱啱好,唔會太熟,蛋黃刺破仲會流黃,豬扒鮮嫩多汁,仲會流油,真係好好食。附帶嘅餐湯餐包都非常好食,湯非常鮮美,餐包滿滿吸收咗湯汁嘅精華,仲有牛油作點綴。😋😋😋【凍檸檬蜜糖咖啡】飲落一口非常爽,冰冰涼涼,酸度同甜度都非常適中,咖啡嘅香味都好濃郁,飲完成個人非常清爽,同埋好精神。😋😋😋勞累咗一日嚟呢度食一餐晚飯,真係好享受,食完成個人又充滿活力,可以繼續OT啦!💪🏻💪🏻💪🏻