Bochord

突然好想fine dine就約咗朋友一齊食呢間法國fusion菜,見review幾好就去食🥩🍷頭盤係Spanish Iberico Ham & French Green Asparagus 個西班牙火腿(六個月)好好食,加上蘆筍好清新,夾埋個ham好好食加埋個sourdough(酸種麵包)好開胃😋😋朋友個焗蠔焗得外脆內軟,好juicy!!!值得一讚仲有個龍蝦湯(我唔記得影,因為太好飲)好濃郁又有酥皮喺上邊(好鍾意酥皮),朋友揀咗豆菜湯🥬好滑同埋比較重蔬菜味。🥣西班牙嘅八爪魚 🐙腳煙熏得呢好滑好嫩一啲都硬,炭燒澳洲羊扒🐑都好juicy(叫咗medium well),所以比較啱口味~~ 😍😍最後嗌咗甜品 - 栗子撻好重栗子味🌰,最難忘嘅係唔膩,亦都唔係好甜🧁!!!另外仲有份Lemon Glass🍋芒果Muse🥭好值得去試嘅甜品之一,酸酸甜甜唔會感覺好甜!兩個甜品都有驚喜✨🎁成個餐廳好靚 (IGable) + 海景!!! staff都好有禮貌,同埋主動介紹餐牌,真係好chill,最後550一個人,仲抵過喺法國食😼