2024-12-02 877 瀏覽
最近同fd去左尖沙咀既高級中菜【个園竹語】食晚飯。餐廳主打滬菜同有少少粵菜同川菜,因爲menu實在太多選擇、我地最後就決定叫套餐、務求咩都有得試下。首先會有小菜、每日唔同、好特別。本幫糖醋小排骨、个園煙熏溏心蛋:糖醋小排骨酸酸甜甜、肉質超霖,分量都算好多。煙熏溏心蛋、煙熏味好濃、蛋黃非常流心。个園醬燒大明蝦:非常大既蝦、秘製醬汁非常惹味。蝦肉鮮甜彈牙。紅燒竹笙魚翅:熱辣辣、分量好多既魚翅、非常濃郁,竹笙增加口感。京葱燒原條遼參:醬汁好濃郁、遼參好爽脆,伴碟京葱吸曬D湯汁。荷葉糯米一字骨:荷葉包住糯米蒸所以好香荷葉味、一字骨超級軟霖入味。三鮮煎鍋貼:新鮮煎起、裏面餡超多、而且爆汁,非常熱辣辣。個底超級脆。老上海凍杏仁雜果豆腐:呢個比較遜色少少,比較似外面即食果D,不過都可以清下味蕾。