2022-04-25 32 瀏覽
最近疫情好翻啲, 所以就開始返返工👀 今日就去咗大角咀一間小店, 上海老家🤤 係一間好高質的上海小店🥳.🌟酸辣湯 (小) $68想講呢碗小一啲都唔小!! 😧 超大碗🙈 個碗同隻手一樣咁大👀 入面有好多料! 豆腐/肉碎/蝦/ 筍/ 木耳🤤 好足料! 最難得係個味道真係好岀色!! 夠曬酸同辣👍🏻 因為有時食連鎖, 得個鹹味, 唔夠酸同辣😢 呢個必點!! .上海粗炒 $78粗炒最緊要係有鑊氣🤟🏻 麵好煙韌, 調味好夠, 仲好足料👍🏻 好多椰菜絲同冬菇絲, 份量都好多!!🤩.紅油抄手 $68好多蒜同蔥🤟🏻 略嫌唔夠麻haha~ 可能我食得比較重口味🙈 皮好薄而啲肉就好扎實👍🏻 好正宗😛 好開胃🤓.脆皮素鵝 $68我第一次食🙈 腐皮好脆口! 又唔油膩! 都有十幾舊👀 仲有醋俾你點🙆🏻‍♀️ 入面包住紅蘿蔔🥕同冬菇絲, 口感幾得意, 外脆內軟😛.Overall, 呢間上海小店質素好高!! 好正宗🔥 不過位置就有小小難揾, 值得一試🙆🏻‍♀️
🌟酸辣湯 (小) $68
上海粗炒 $78