2024-02-13 12 瀏覽
慶祝紀念日,想搵一間環境氣氛都好好嘅高質餐廳,知道重房搬咗黎銅鑼灣,所以就即刻book 位。溫馨提示記得book 位,可以請餐廳預位房間或者吧枱位置,同師傅互動、欣賞佢嘅手勢😊Dinner omakase $1588/位先付:南瓜凍、三文魚子菠菜刺身:北海道白子配蘿蔔蓉酸汁、冰見寒鰤、醋鯖魚、岩手縣真豪、北海道喜之次,全部都好新鮮同埋矜貴,師傅刀工均勻細緻,將魚肉質感完全呈現,入口鮮甜金箔鮟鱇魚肝鮟鱇魚肝口感柔軟順滑,細膩濃郁脂肪味道,食完口裏面仍有口甘嘅感覺磯煮鮑魚磯煮鮑魚使用新鮮的鮑魚,經過磯煮的處理,鮑魚肉質變得柔軟又不失彈牙口感金鯛配南瓜湯球金鯛肉質鮮嫩結實,味道鮮甜,配上分子料理南瓜湯球,入口爆汁,同金鯛口感對比有趣手握壽司深海池魚、海膽、甜蝦、赤貝新鮮刺身是手握壽司的關鍵,與柔軟而彈牙的壽司飯互相配合,每次見到壽司上碟都係一種視覺享受紫菜天婦羅拖羅紫菜天婦羅脆脆口感,加上拖羅刺身同火炙拖羅油脂香同刺身鮮甜味道,令人垂涎欲滴魚湯魚湯鮮味濃郁,淡淡香甜Tiramisu千層蛋糕😋甜度恰到好處,奶油清甜軟滑

Dinner omakase $1588/位
先付:南瓜凍、三文魚子菠菜

金箔鮟鱇魚肝

磯煮鮑魚

金鯛配南瓜湯球

手握壽司
深海池魚、海膽、甜蝦、赤貝

紫菜天婦羅拖羅

魚湯
魚湯鮮味濃郁,淡淡香甜

Tiramisu千層蛋糕😋
甜度恰到好處,奶油清甜軟滑