朋友介紹嚟到呢間喺浸大嘅餐廳~ 呢度嘅手工意粉幾signature,而且價錢幾抵食,環境又好坐! 如果喺浸大嘅職員/學生仲有8折,更加抵食🙊𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩 ($𝟮𝟲𝟴)⭐️意大利雲吞.紅蝦慕斯.龍蝦牛油汁❤️8.0原來只有一大粒雲吞,一上枱覺得份量好少咁🙈 但內裏嘅紅蝦慕斯真係超重蝦味同鮮味😳 配上濃郁嘅龍蝦汁真係好好食!⭐️周打蜆湯❤️8.5超creamy零味精嘅周打蜆湯😍⭐️蟹黃蟹肉香蒜辣椒扁意粉❤️8.0手工意粉有咬口,而且啖啖蟹黃同蟹肉,配上辣椒十分惹味香口!😍 ⭐️意式伯爵奶凍❤️8.5⭐️烏龍茶奶凍(打卡送) ❤️8.5呢度嘅兩個奶凍都超好食😍😍😍 質感係creamy嘅路線,重點係兩款嘅茶味都超濃😍 嚟到一定要試! 𝘼 𝙡𝙖 𝘾𝙖𝙧𝙩𝙚⭐️法式牛肉他他.胡椒薄脆($98)❤️6.0呢個前菜相對失色,調味質感普普通通冇乜記憶點🤣 可以試其他~⭐️鴨白湯手打意粉.慢煮鴨胸($188)❤️8.8呢個真係必試! 因為真係好少見鴨白湯嘅意粉😳 個湯濃稠重鴨香,意粉掛曬湯好正🤤 仲有超多舊大大舊嘅鴨胸,個皮又煎得香脆☺️ 如果鴨胸再Juicy啲啲就更perfect喇❤️

𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙩 ($𝟮𝟲𝟴)

⭐️意大利雲吞.紅蝦慕斯.龍蝦牛油汁❤️8.0

⭐️周打蜆湯❤️8.5