2024-12-07
呢間餐廳主打手工pasta 🍝 ,Youtuber 馬田 都介紹過 🤩 手工pasta 好高質,有好多款特別嘅pasta可以揀,例如: 絲帶麵、寬帶麵、戒指粉、薯糰gnocchi 、天使麵,可以自由選擇😍溶漿芝士小龍蝦🦞手製戒指粉 $148好似係第一次食戒指粉,pasta 本身好有嚼口,中間空心嘅部分就可以有多啲掛汁😋😋 雖然芝士味唔算好濃好突出,但成個配搭我好鍾意😚酥炸廣島蠔🦪牛油🧈檸檬🍋乳酪意粉 $158廣島蠔炸得岩岩好食落好有鮮味好juicy👍🏻 牛油檸檬味好fresh,不過會偏亁少少,意粉都好高質口感好好😛香辣水牛城雞塊 $88水牛城一向都係多醬同重口味啲,不過我哋覺得呢碟就真係鹹左啲喇,下次可能會試吓另一款雞翼😛忌廉龍蝦🦞湯 $58 + 酥皮 $15酥皮龍蝦湯熱辣辣,酥皮都幾酥脆唔錯,不過湯嘅味道可以再濃郁啲!📍Y Pasta 沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3080號舖
溶漿芝士小龍蝦🦞手製戒指粉 $148
酥炸廣島蠔🦪牛油🧈檸檬🍋乳酪意粉 $158