2024-04-09 501 瀏覽
登龍街呢個美食集中地,廿幾年都一直無變過,仲變得愈來愈多美食進駐😋今日朋友介紹之下,去左間又地道,又好食嘅日式燒烤店🔥“炭火地雞”🔥佢係主打用日本備長炭烤串燒,入到間鋪唔會好煙。當然仲有好多不同主食,小食任君選擇。由於款式太多,我叫左好多唔同款式串燒。串燒黎講,火喉,食材絕對係重中之中,呢間店就真做得好出式😎肉食方面:👍🏻燒雞柳,佢地主打用嘉美雞,嘉美雞皮下脂肪少,肉嫩富彈性,燒出黎嫩口,雞肉味豐富。👍🏻牛三角腩,肥美香口,入口有小小油脂,好食!👍🏻牛小排,燒得唔會過熟,有肉汁,牛味香濃!😍鱔呀!本身我就鍾意食鱔,一放入口就知新鮮,燒完仲好彈牙!正!😍最令我眼前一亮,反而係兩個比較素的燒物, 明太子燒淮山,同芝士年糕麻薯卷。💥明太子佢大大粒得黎,上面個堆明太子,一啲都唔孤寒,小辣,基本上調味都唔洗,就可以食到淮山嘅口感,明太子嘅口味,爽口美味!💥芝士年糕,呢個趁熱食真係好正好正,溶溶地個狀態,芝士味好濃,好香!口感好綿❤️戀愛感覺呀😂💥麻薯卷,香口,煙韌,個燒汁香甜雞軟骨雞柳(芥末)雞翼雞腿鹽燒牛小排A4鹽燒和牛三角腩秋葵卷紫蘇卷麻薯卷無花果卷炭燒白鱔黑松露带子燒明太子燒淮山田樂燒茄子炸
肉食方面:

👍🏻牛三角腩,肥美香口,入口有小小油脂,好食!
👍🏻牛小排,燒得唔會過熟,有肉汁,牛味香濃!

麻薯卷。

💥麻薯卷,香口,煙韌,個燒汁香甜

雞軟骨
田樂燒茄子
炸日本山芋
芝土年榚
😆😆越叫越多食得好開心😆😆
其他野燒物都好出色,不能盡錄,總知可以encore!
最後亦都係最重要係啤酒買一送一呀😂食串燒點可以無啤酒送呀!爽呀喂!呢一間真係良朋聚會,晚飯吹水宵夜嘅好地方。
  • 明太子燒淮山
  • 燒鱔