2023-03-23
Weekend去東涌行吓,順便去咗間朋友介紹嘅中東菜餐廳。呢間餐廳唔喺東涌市中心,要行大約10分鐘,去Sheraton嗰度。餐廳樓底好高,裝修有特色,感覺幾舒服。中東菜有好多鷹嘴豆泥Hummus,我哋要咗Hummus shamender,紅菜頭嘅顏色都幾鮮艷,配埋橄欖同橄欖油,同pita bread一齊食好正。然後點咗炭燒八爪魚,燒香嘅八爪魚淋咗好多橄欖同埋香料,味道豐富,好香好好食!Shrimp Fattech係必食推介,大蝦大隻鮮味,蝦肉爽口彈牙,yogurt sauce酸酸甜甜感覺唔會好肥膩,點pita bread又係好正。我哋見枱枱都嗌炭燒嘅嘢食,我哋叫咗shish tawook,炭燒雞肉串好惹味,有啲似印度tandoori烤雞咁嘅味道,一碟有八件,好抵食👍🏻眼闊肚窄,我哋仲叫咗牛扒,又係好大份,略為燒得熟咗少少,不過炭燒味突出,食肉獸都不能放過!呢度有幾款靚靚cocktail,打卡一流。本身仲想食個甜品,不過真係太飽😹 下次多啲人嚟可以試多啲食物。
餐廳樓底好高,裝修有特色,感覺幾舒服。
呢度有幾款靚靚cocktail,打卡一流。