2022-08-18 565 瀏覽
【去街食飯點樣食先健康?】#素菜餐廳分享小朋友經常唔食菜,今日我帶咗佢去食好味蔬菜,想佢食多啲有機膳食纖維。 屋企附近呢間【好素純素餐廳】一齊試下佢嘅健康素菜。呢度環境舒適,出邊嘅空間有自家種嘅素菜,真係好新鮮!👍🏻👍🏻係度可以品嘗到多款以三本山茶油入饌的純素菜式,素菜原來都可以食得咁精緻,配搭方面好講心思🥗🥗🥗你到口感層次豐富,絕對唔係普通沙拉菜咁簡單。👍🏻👍🏻值得一讚係佢哋嘅是日例湯。冇用到肉都可以咁清甜。飲完我同女女都讚不絕口👍🏻,個胃都表示好舒服。🥬手拌油麥菜選用時令油麥菜,以能量水浸泡去除農藥後,以薑蓉、醬油、 椰子花糖、麻油、芝麻、山茶油調味,新鮮生吃。 值得一提係#椰子糖 用佢嘅原因係營養值較高而升糖指數較低。.🥗紅菜頭蘋果沙律 拌 生機琥珀合桃紅菜頭加上蘋果,柚子蜜、梅子醋醃製後,拌以山茶油製成沙律。鋪上低溫風乾的琥珀合桃。 紅菜頭補血,蘋果🍎口感清爽開胃。.🌈彩虹能量生機佛陀碗 配 山茶油奇妙醬底部有山茶油配以鹽、黑胡椒、意大利黑醋,中間配以紅 菜頭蘋果沙律、藜麥、風乾果仁、車厘茄、青瓜、紅肉火 龍果。面層有四片天貝,即是發了酵的黃豆餅。醬汁是以 山茶油,加上亞麻籽、
【去街食飯點樣食先健康?】#素菜餐廳分享

你到口感層次豐富,絕對唔係普通沙拉菜咁簡單。👍🏻👍🏻
🥗紅菜頭蘋果沙律 拌 生機琥珀合桃
🌈彩虹能量生機佛陀碗 配 山茶油奇妙醬底部有山茶油配以鹽、黑胡椒、意大利黑醋,中間配以紅 菜頭蘋果沙律、藜麥、風乾果仁、車厘茄、青瓜、紅肉火 龍果。面層有四片天貝,即是發了酵的黃豆餅。醬汁是以 山茶油,加上亞麻籽、腰果、芥末、檸檬汁、蘋果醋、海 鹽、龍舌蘭糖等打成。
我最鐘意個紫薯💜💜💜