2018-04-23 386 瀏覽
喺理工讀書嘅朋友成日介紹呢間餐廳俾我,話係理工飯堂。其實紅磡都不乏好嘢食,到底點解會特別推薦呢間呢?就咁睇個餐牌,入面啲嘢食都係一般茶餐廳嘅嘢食,湯麵、炒蛋、烘麵包,我就嗌咗個常餐B,食瑞士雞翼撈公仔麵、嫩滑炒蛋同香烤蒜蓉包呢度嘅撈公仔麵煮得好乾爽,啲公仔麵一啲都冇煮得太耐,仲係好爽口,啱晒啲鍾意食硬麵嘅朋友。瑞士雞翼好入味,入面啲肉都有瑞士汁嘅味道,啲肉都好嫩唔會好韌呢度嘅亂炒滑蛋都係比較重蛋汁,份量都多。香烤蒜蓉包就唔夠脆,可能係一時失手,因為之後再去其他分店都係勁香脆嘅,個蒜蓉味好濃好正,食完包保你口臭😆聽朋友講紅磡有好多間分店,佢比較推介另一間分店,自己食過都覺得係嗰間好味啲,但其實都相差唔遠,都係好食。自己覺得佢咁多人食就係因為佢係高質嘅茶記!

瑞士雞翼撈公仔麵

瑞士雞翼撈公仔麵