2021-03-26 3355 瀏覽
朋友喺呢間餐廳點過晚市外賣後覺得味道唔錯,所以今次就同我一齊去食dinner!餐廳環境幾舒適,員工亦好友善,我哋點咗兩客精選套餐($288/位)🥗沙律:時令野菜沙律沙律有兩款,呢款沙律有沙律菜及青瓜絲,食落爽脆又新鮮,加入芝麻醬及蟹籽,好味又醒胃😋或可加$38享用魚生沙律!🍣前菜:刺身三款🐚前菜:新鮮南非磯煮鮑魚兩款前菜都揀晒諗住一齊開心share😌刺身包括三文魚腩、劍魚腩及油甘魚腩....竟然全部都係腩位😳成口都充滿魚油香,真係勁鮮甜肥美,好!很!正!囉🤩南非鮑魚炆煮5個鐘後再浸磯燒汁,味道甜甜地好入味,而且肉厚又唔韌,炆到好腍身,真係好好食😋兩款前菜都十分推薦👍🏻🥣湯類:面豉湯面豉湯飲得出係自家煲嘅,味道適中,唔會好鹹,而且有超多海苔,正😋🦀主菜:活鮮蟹鮑魚汁焗飯(兩位起)賣相吸引,焗飯除咗加入鮑魚汁,仲用咗原隻蟹及蜆肉一齊焗,每粒飯都充滿蟹香,食落甜甜地之餘仲有少少鹹鮮味😋而且蟹肉及蜆肉都好新鮮👍🏻🥞甜品:蜜糖脆脆鬆餅(+$68)鬆餅新鮮熱辣即製,大份到食唔晒😅脆脆係用蜜糖熬煮,口感似啄啄糖,而自家製嘅朱古力醬味道唔算好甜,整體味道唔錯😋但略嫌有啲乾身,加多啲蜜糖或配cream可

🥗沙律:時令野菜沙律

🍣前菜:刺身三款
🐚前菜:新鮮南非磯煮鮑魚

🥣湯類:面豉湯

🦀主菜:活鮮蟹鮑魚汁焗飯(兩位起)

🥞甜品:蜜糖脆脆鬆餅(+$68)
鬆餅新鮮熱辣即製,大份到食唔晒😅脆脆係用蜜糖熬煮,口感似啄啄糖,而自家製嘅朱古力醬味道唔算好甜,整體味道唔錯😋但略嫌有啲乾身,加多啲蜜糖或配cream可能會更好!
  • 時令野菜沙律
  • 活鮮蟹鮑魚汁焗飯