2025-01-12 0 瀏覽
為慶祝朋友生日,訂座了一間尖沙咀鐵板燒同佢食。餐廳座位好闊落,可以望住師傅整每一道菜,體驗好好啊!今次點咗PREMIUM SET可以食到龍蝦、鮑魚、鵝肝、白子、腦天、魚子醬,過一個奢華的生日。海鮮沙律伴日本果茄先嚟份沙律,日本水果番茄好甜,仲有煙三文魚及蝦肉,係清新嘅開始。鱈魚白子係我最愛,每人有兩大塊,口感超creamy,熱燙燙要小心食。仲可配以柚子酸汁,味道好夾!每人一盒10g魚子醬,咸中帶鮮再配搭龍蝦同和牛一齊食都正。活龍蝦好大隻,新鮮爽彈口感,蘸埋蝦頭醬汁味道更提昇。日本蝦夷鮑煎到剛剛好,彈牙中帶柔嫩,係我食過口感最正嘅鮑魚呢!煙燻吞拿魚腦天係珍貴部位-吞拿魚頭頂嘅肉,配搭紫蘇葉及沙律菜一齊食,整體好平衡~鵝肝厚切配漢堡包夾住減油膩感,入口即溶真的很幸福!A4和牛肉眼表面焦脆感,咬落油香四溢。粒粒分明的炒飯,上面嘅燶邊蘭王蛋是重點啊!大蜆舞茸菇清湯,好清甜又透徹的湯頭。砂糖多士配雪糕砂糖均勻多士薄脆配埋雲呢嗱雪糕係完美嘅結尾。
海鮮沙律伴日本果茄
仲可配以柚子酸汁,味道好夾!
每人一盒10g魚子醬,咸中帶鮮再配搭龍蝦同和牛一齊食都正。
活龍蝦好大隻,新鮮爽彈口感,蘸埋蝦頭醬汁味道更提昇。
鵝肝厚切配漢堡包夾住減油膩感,入口即溶真的很幸福!
A4和牛肉眼表面焦脆感,咬落油香四溢。
粒粒分明的炒飯,上面嘅燶邊蘭王蛋是重點啊!
大蜆舞茸菇清湯,好清甜又透徹的湯頭。
砂糖多士配雪糕

砂糖均勻多士薄脆配埋雲呢嗱雪糕係完美嘅結尾。