2025-02-03
高質鐵板燒💯週年紀念諗唔到食咩?今次有好推介😚依間鐵板燒靚景,野食又精緻,岩晒慶生🎉 .🥗海鮮沙律×日本果茄日本果茄甜度好高,一啲都唔酸,海鮮有煙三文魚同鐵板蝦,蝦肉新鮮,爽口彈牙.🐟鱈魚白子白子表面煎到金黃香脆,外脆內軟,配上柚子酸汁,一啲都唔膩.🐟魚子醬魚子醬可以單獨就咁食,餐廳揀選嘅呢款魚子醬鮮味突出,咸味適中,兩者味道相輔相成.🦞龍蝦加咗龍蝦頭膏去煎,蝦膏覆蓋蝦肉表面,食落有兩種不同嘅鮮味.🐠煙燻吞拿腦天師傅即場用日本禾稈草同蘋果木煙燻,腦天部位油香四溢,同時又保留到魚肉質感。魚油、煙燻味、紫蘇葉,呢三種味道嘅配搭好出色.🌱日本蝦夷鮑鮑魚煎嘅時間控制得好好,肉質彈牙得嚟唔會韌.☘️鵝肝多士鵝肝食落完全冇腥味,只有鵝肝油脂香味同焦香味,配上黑醋醬可以平衡鵝肝嘅油膩感.🐮A4和牛肉眼A4係個人比較偏好嘅肉質,油香充分又唔會過分油膩,另外配上鹽漬昆布,係幾特別嘅配搭,兩者嘅味道亦意外地幾夾.🍄大蜆舞茸菇清湯呢個湯非常清甜,純粹係食材嘅原味,但又唔會覺得好寡.🍚炒飯炒飯粒粒分明,配料有高菜同醃白飯魚仔,高菜爽口微咸,白飯魚仔味道甘甜,加上燶邊流心煎蛋,非常惹味.🍦砂糖多士配紫薯雪糕多士
🥗海鮮沙律×日本果茄
🐟鱈魚白子
白子表面煎到金黃香脆,外脆內軟,配上柚子酸汁,一啲都唔膩
🐟魚子醬
🦞龍蝦
加咗龍蝦頭膏去煎,蝦膏覆蓋蝦肉表面,食落有兩種不同嘅鮮味
🐠煙燻吞拿腦天
🌱日本蝦夷鮑
鮑魚煎嘅時間控制得好好,肉質彈牙得嚟唔會韌
☘️鵝肝多士
🐮A4和牛肉眼
🍄大蜆舞茸菇清湯
呢個湯非常清甜,純粹係食材嘅原味,但又唔會覺得好寡
🍚炒飯
🍦砂糖多士配紫薯雪糕
多士好薄,食落口感似薄脆。
紫薯雪糕口感綿密細滑,紫薯味極濃厚。