2022-03-06 74 瀏覽
又嚟介紹特色黃店啦💛今次想同大家分享嘅係位於中環嘅雞翼專門店Wingman🐓,呢間餐廳嘅slogan一進舖頭就見到架啦🤣,就係想我哋「一齊叫雞」🥳💚。環境方面☝🏻一入到餐廳,我覺得個環境都幾靚🤩。首先餐廳設有好多嘅燈飾,用嚟影相📸️真係一流。仲有餐廳都加入咗好多關於雞嘅元素喺裝飾度,例如掛住啲雞嘅figure同埋喺牆上面有大大幅雞嘅畫🤣,都幾有喜感架!食物方面✌🏻#超值雞翼放題($138)餐廳一共提供3款放題套餐,價值約$128-$268不等。我嗰日就咁啱嗌咗3隻口味嘅雞翼放題👾,分別係泰式甜辣醬、紐奧良香粉同埋黑芝麻海鮮蜂蜜☺️。講返味道先,我個人最鍾意嘅係泰式甜辣醬🤤,我覺得呢款雞翼嘅調味啱啱好,同埋肉質都幾juicy😋,唔會因為炸過後就變得乾身。而我覺得紐奧良香粉嘅調味就稍為有少少重,食完之後會有啲口乾。至於黑芝麻海鮮蜂蜜我就覺得不過不失啦🤪。整體嚟講我覺得雞翼嘅CP值都算幾高👾!#松露醬薯條($65)我推薦大家一定要試吓呢間餐廳薯條🍟,真係勁好食😍。啲薯條炸得好酥脆,同埋拎上手嘅時候唔會油膩,已經感覺到餐廳嘅薯條係有翻炸嘅🤩。同埋黑松露醬嘅份量都算幾多,都夠點晒成盤薯條架😝。我甚至
又嚟介紹特色黃店啦💛

環境方面☝🏻

食物方面✌🏻
#超值雞翼放題($138)

#松露醬薯條($65)
我推薦大家一定要試吓呢間餐廳薯條🍟,真係勁好食😍。啲薯條炸得好酥脆,同埋拎上手嘅時候唔會油膩,已經感覺到餐廳嘅薯條係有翻炸嘅🤩。同埋黑松露醬嘅份量都算幾多,都夠點晒成盤薯條架😝。我甚至諗住下次嚟呢度食薯條放題🤣!