2022-08-13
高質高性價比蟹舫,一食難忘~~~收工好友話帶我去食好西,呢間係尖嘴地鐵站附近嘅蟹舫,一直想食好耐,朋友話今日落大雨先可以即日book到,搞到我鬼咁期待。🥢~~~餐廳俾我哋安排咗一張好大嘅二人枱,喺窗邊附近位置,環境幾好坐。香片非常濃郁清甜,暖暖胃之後就開始叫野食。~~~佢哋真係做緊好多八折優惠小菜,價錢好抵食,叫咗四樣嘢,人均都唔使500蚊,難怪見到就算大雨天都人流源源不絕。~~~#孜然雞球:🐥雞肉外脆內軟,孜然香氣濃郁,薄切🥔薯仔片亦係非常高質,索咗雞油同孜然味,令人欲罷不能,碟底乾爽,無過多油。~~~#蒜泥白肉 :58蚊嘅呢一個前菜實在係抵食之選,用上花椒調味,片片白肉香香辣辣,加上條條細膩青瓜絲,份量多且味道佳,聽到好多檯都有叫。~~~#黑白胡椒蟹:嚟到呢度梗係要叫返隻🦀蟹嚟食吓,呢味黑白胡椒蟹,大大隻,打卡一流,蟹肉扎實,食得出非常新鮮,黑白胡椒味道調配恰到好處,啜手指之作,招牌果然有招牌嘅風範。~~~#飛天啫啫通菜:一上枱就聞到濃濃鑊氣,翠綠通菜,加上肉粒、蝦肉、蝦乾、椒絲芹菜等等,啖啖香口,非常下飯,配搭啤酒🍺,亦係一絕。~~~翠林辣蟹舫 尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈
翠林辣蟹舫
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖