餐廳: 南海一號
資訊:

2020-11-22 9464 瀏覽
南海一號都是我最愛去的地方,我喜歡這裡環境居高臨下,邊細嘗精緻美食,邊俯瞰維多利亞海港景色,品味人生細看風雲。疫情關係大部分食肆爭相減價,優惠各出奇策,就如高級食府都要以任食點心招徠,小妹今日就做孝順女帶雙親去嘆茶。👏☕️先呷一口清香回甘的人蔘烏龍茶。每位 $25🥢點心頭炮當然係必食蝦餃,大大粒蝦餃皮薄餡靚晶瑩剔透,蝦仁仲好爽彈有鮮味,今日要大擦一餐,唔該比多二籠我😋。🥢第二個必食係燒賣,肥瘦 82入口肉香彈牙,蟹子仲卜卜,簡直無得輸。👏🥢除了必食蝦餃燒賣外,醬皇蒜香鳳爪同金蒜蟹肉菜苗餃都是值得一試點心。🥢豉油王炒蝦米腸粉👍香煎腸粉散發出陣陣豉油香味,好食到停下了。🥢麻辣京蔥牛肉個人口味這個我認為一般,可一試。🥢干扁四季豆鑊氣十足🥢辣子雞球👍👍👍😋重點推介非常有驚喜,外脆肉嫩辣子越食越惹味。🥢鮮果咕嚕肉酸甜醒胃👍🥢欖菜肉鬆豆腐🥢乾燒伊麵假期每位茶水計加一 $250,有點心有小茶粉麵甜品算抵食。👏
☕️先呷一口清香回甘的人蔘烏龍茶。每位 $25
陣陣幽香,啖啖回甘

必食

🥢豉油王炒蝦米腸粉👍
香煎腸粉散發出陣陣豉油香味,好食到停下了。

🥢麻辣京蔥牛肉
個人口味這個我認為一般,可一試。

🥢干扁四季豆
鑊氣十足

🥢辣子雞球👍👍👍😋
重點推介非常有驚喜,外脆肉嫩辣子越食越惹味。
有驚喜

🥢鮮果咕嚕肉