2024-01-19 10 瀏覽
有朋友食過呢間餐廳,極力推介,今次終於到我嚟試吓。一入大門口,有一個燈籠打卡牆,感覺上置身於日本。呢度嘅裝修好精緻,空間感好大,好舒適。店員好細心咁同我哋介紹不同嘅菜單,最後我哋揀咗$1580menu,而家二人同行,仲有得送清酒,好抵呀!清酒嘅外型好吸睛,飲落去有點兒花香味,容易入口,好適合女士飲,不知不覺好快飲晒成支!前菜係胡麻菠菜同日本溫泉玉子,入口好輕盈及清新。冬天時令必食嘅白子,配上一味粉,再加上紫蘇花嘅點綴,印象難忘。鰤魚經過煙燻,油香豐富,再加上黃芥辣,別有一番滋味。北海道粒貝爽脆彈牙,配上昆布鹽,酸酸甜甜👍👍地金目鯛、東北蠔、磯煮鮑魚、立燐燒等菜式同樣出色,廚師用心嘅配搭,令人難忘。自家製慢煮鮟鱇魚乾,配上福岡士多啤梨同埋威化餅,外型好似聖誕樹,必須要相機食先。壽司分別有 煙燻深海池魚、赤貝、北海道喜之次、池魚卷、北海道馬糞海膽等等,食材非常新鮮!甜品都係自家製的,水信玄餅配上蝶豆花,清新解膩👍
有朋友食過呢間餐廳,極力推介,今次終於到我嚟試吓。
前菜係胡麻菠菜同日本溫泉玉子,入口好輕盈及清新。
鰤魚經過煙燻,油香豐富,再加上黃芥辣,別有一番滋味。
北海道粒貝爽脆彈牙,配上昆布鹽,酸酸甜甜👍👍

壽司分別有 煙燻深海池魚、赤貝、北海道喜之次
、池魚卷、北海道馬糞海膽等等,食材非常新鮮!

甜品都係自家製的,水信玄餅配上蝶豆花,清新解膩👍