2023-02-03
平日番工食𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡真係是是旦且🤣今日放假一於約好閏蜜去尋找靚餐廳,好好聚一聚💞加上新年食足一星期蘿蔔糕,食到個人真係滯滯地😮💨今日黎到呢間餐廳,絕對係鬧市繁囂中的一點小清新,有分室外室內,坐室外猶如一個小花園🍀餐廳主打健康路線,所以餐牌上都會見到每款食物有顯示到當中含有幾多卡路里,𝐤𝐞𝐞𝐩緊𝐟𝐢𝐭既您就最岩喇!💛值得一提既係,老闆娘同店內職員非常有禮貌~好細心,亦會定時幫我地𝐫𝐞𝐟𝐢𝐥𝐥水🥰如果大家有睇過𝐕𝐢𝐮𝐓𝐕「今餐有料到」,就會認得老闆娘𝐌𝐚𝐛𝐞𝐥,牆上都有好多唔同藝人同佢既合照🫶🏻🍴紅肉火龍果乳酪碗 $78一見到呢個乳酪碗我已經覺得好靚😍而且超級健康,入面有好多生果,例如有士多啤梨🍓香蕉🍌藍莓🫐提子🍇食完即刻覺得健康哂,幫我清下腸胃咁~最緊要係超級𝐈𝐆-𝐚𝐛𝐥𝐞!!🍴 輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $82閏蜜都想食啲暖暖地既野,所以就嗌個意粉試下☺️份量唔會太多太少,意粉熟度剛好~有微微黑松露味道,仲有兩粒帶子煎得好香🤩🍴蜂蜜芥末雞翼(3隻) $42雞翼肉質都好嫩滑,而且蜂蜜芥末醬汁一啲都唔吝嗇,不過略嫌雞翼煎得有點太燶,但有醬汁搭救唔大影響😋🍴有機抹茶鮮奶(凍) $52好滑
🍴紅肉火龍果乳酪碗 $78
🍴 輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $82
🍴蜂蜜芥末雞翼(3隻) $42
🍴有機抹茶鮮奶(凍) $52
好滑溜既抹菜鮮奶啊!而且係杯面上灑上少許食用乾花,超級靚~整體唔會太甜,推薦💡
🍴檸檬乳酸梳打(凍) $55
如果食得太飽,可以飲番杯清爽既梳打特飲「嗝」下😆呢杯有淡淡檸檬味,既清新又消滯!